Nordfront efter anholdelser: Vores aktivister er uskyldige!

I går anholdt Østjyllands Politi to mænd for groft antisemitisk hærværk mod en jødiske gravplads i Randers og hærværk mod en nærliggende bygning, hvis facade var prydet med en davidsstjerne. Den ene af disse mænd er en leder - en såkaldt "redechef" - i organisationen Nordfront, også kendt som Den Nordiske Modstandsbevægelse. Nazilederens navn er Jacob Vullum Andersen, og hans medskyldige i hærværket er en endnu ukendt 27-årig mand, der også har tilknytning til Nordfront.

Dommeren i retssagen mod de to nazister kan berette om, at man blandt andet har fundet jakker og sko med pletter af grøn maling hos de sigede. Derudover der også fundet maling og pensel med rester af maling hos en af dem. Foreløbigt er de to mænd varetægtsfængslet i fire uger. Begge nægter sig skyldige.

Overfor 180Grader har Jacob Vullum Andersen også for få dage siden erklæret, at både han selv og Nordfront ikke har nogen forbindelse til hærværksaktionen i Randers eller de talrige andre, der fandt sted over hele landet på årsdagen for Krystalnatten.

"De er naturligvis uskyldige!"

Og deres påstand om uskyld møder opbakning hos resten af nynazisterne i Nordfront. I et indlæg på organisationens hjemmeside renser Nordfront sig selv for skyld under overskriften "I sagen om hærværk mod jødiske gravsteder i Randers er to af vores aktivister blevet sigtet. De er naturligvis uskyldige!".

I indlægget beskylder Nordfront pressen for at udøve et organiseret karaktermord på organisationen.

"Pressen har lige fra start anfægtet os, som var vi skyldige i al verdens ondskab. Det er vi selvfølgelig ikke, og det sagde den sigtede redechef Jacob Vullum også til TV2 Østjylland i mandags. Allerede dengang var budskabet klart, det er ikke os. Men medierne forsatte deres løgne. Alle overskrifterne lød noget lignende ”nazister ødelægger 84 jødiske gravsteder”. Dette på trods af at der ingen beviser var for at hærværket havde noget med os at gøre", skriver Nordfront.dk's redaktion i indlægget.

"De aktivister fra vores organisation der er blevet sigtet, er uskyldige", er den klare melding i indlægget.

"Vi er stålfaste i vores principper om, at agere som moralske fyrtårne"

Nordfront afviser blankt, at organisationen nogensinde kunne fnde på at tage metoder som hærværk i brug. De skriver selv, at det er amoralsk at ødelægge privat ejendom, og understreger, at det er "et dårligt signal at sende til den almene befolkning". Derfor er hærværksaktioner dårlig propaganda, forlyder det.

Samtidig skriver Nordfront, at organisationens aktivister ønsker at "agere som moralske fyrtårne, som den almene borger kan se op til", og at dette ikke harmonerer med at ødelægge gravsteder. 

I kommentarsporet under indlægget fortsætter flere sympatisører af Nordfront ad en lignende tangent og anklager jøder for at iscenesætte hærværket og få det til at se ud som om at Nordfront står bag.

En enkelt bruger kaldet "Tommy" er dog tilhænger af gravskænderiet.

Han skriver: "Ellers udemærket signal at sende. Vi kan ikke have jødelig som forgifter vores jord i Danmark".

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere