Det er ikke eliten, men folket, der har svigtet

Store grupper af befolkningerne i Europa og USA har tilsyneladende sat dumheden og uvidenheden i system og gør nærmest en dyd af at vide så lidt som muligt om moderne komplekse samfund.

Det er blevet legitimt at handle på baggrund af mavefornemmelser, og det er nærmest en fejl, hvis man insisterer på, at holdninger og handlinger kan baseres på en vis intellektuel indsigt og tankemæssig virksomhed.

Kan man ikke stille samme krav om omtanke og indsigt fra det såkaldte folk, som de populistiske partier stiller til den såkaldte elite?

Mogens Hansen

Er det legitimt at falde for plat populisme og begrunde det med, at man bare er et såkaldt almindeligt menneske eller ikke har en længere uddannelse?

Er det i orden at gøre en dyd af ikke at ville forstå elementære økonomiske sammenhænge?

Er det i orden, at man falder for fremmedfjendske – grænsende til racistiske – udsagn, fordi man ikke vil forstå de elementære menneskerettigheder, som vi har brugt århundreder på at udvikle i den vestlige verden?

Er det i orden, at man dyrker uvidenhed og forsimplede løsninger, fordi man er presset af globaliseringen og mærker konsekvensen af den nyliberale økonomiske politik?

Kan man ikke stille samme krav om omtanke og indsigt fra det såkaldte folk, som de populistiske partier stiller til den såkaldte elite?

Når den såkaldte elite forsøger at forstå verden gennem intellektuelle briller og viden, bliver dette fremstillet som et problem og verdensfjernt.

Kan ikke være mere enig med Mogens Hansen.

Det er simpelthen så synd-t for "folket". Der er en del af dem her på 180grader i disse år.

http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE3469939/det-er-ikke-eliten-men-folket-der-har-svigtet/

7 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere