Barfoeds analyse: Andre borgerlige er onde

LEDER: Partiformand Lars Barfoed fra de Konservative har en sag, som skal forklares: Hvorfor de Konservative er gået sammen med Enhedslisten, SF og regeringen om en klimalov, som hverken Venstre, Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance kan tilslutte sig. Til det formål har Barfoed derfor skrevet en kronik i søndagens Berlingske.

Af den fremgår, at de Konservative BÅDE "går forrest i kampen for at rydde op, så vores børn og børnebørn ikke skal rydde op efter os" OG sørger for, "at klimaindsatsen ikke må ske på bekostning af erhvervslivets konkurrenceevne og beskæftigelsen".

Det er helt eminent.

Men det lader dog ét spørgsmål stå ubesvaret: Hvis man på samme tid kan gøre en mere ambitiøs indsats for at redde klimaet og gøre det på en måde, så det slet ikke går ud over vækst og beskæftigelse, hvorfor i al verden vil de øvrige borgerlige partier så ikke være med? Ønsker de bare ikke at gøre noget godt, selvom det er helt uden omkostninger?

Det må være det konservative svar. Andre borgerlige partier er simpelthen onde. Selvom det ifølge Barfoed ikke går ud over velstand og jobskabelse at gennemføre en langt strammere klimalov med krav om 40 procent reduktion i udledningen af CO2 i 2020 sammenlignet med 1990, så vil V, O og LA bare ikke gøre noget godt for klodens klima.

Det ville have klædt den konservative partileder at udfolde en mere sober argumentation på sin kronikplads. Han kunne f.eks. forklare, hvilke redskaber han ønsker at bruge for at få CO2-udledningen reduceret med 40 procent, uden at disse redskaber forårsager et fald i velstand og beskæftigelse. Al hidtil gennemført politik har netop kostet på den konto, så hvilke mirakelmidler har de Konservative mon i baghånden, som kan undgå det?

Problemet er, at Lars Barfoed ikke kan svare. Derfor får vi blot fraser af godhed pakket ind i flere fraser af endnu mere godhed. Konkret politik, der kan gøre, hvad Barfoed lover, får vi intet af.

For han har ingen.

62 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere