Dåb og omskæring

LEDER: Læst i Politiken: Hvis det er et problem, at jøder og muslimer skærer forhuden af deres drengebørn, så er det også et problem, at kristne lader deres små babyer døbe.

Det er desværre et argument, som bruges jævnligt og ikke kun i Politiken. Men det bliver det ikke mindre skørt af.

Det burde være en selvfølge for alle tænksomme mennesker, at forældre selvfølgelig præger deres børn og træffer valg på deres vegne. De opdrager dem med bestemte værdier og ikke med andre. De vælger skole til deres børn, og de tilskynder dem til bestemte fritidsinteresser. Forældre har madvaner, som de giver videre, og de har politiske holdninger, som de giver udtryk for, og som børnene tager med i bagagen.

Forældre er også religiøse eller ikke-religiøse, og også det præger de deres børn med. Det er der intet galt med, ligesom der ikke er noget galt med alle de mange andre måder, hvorpå forældre påvirker deres børn.

Børn har ikke krav på at vokse op i et værdimæssigt vakuum, og verden ville utvivlsomt blive et dårligere sted at leve, hvis ikke generationers opsamlede erfaringer og overbevisninger kunne videregives til hver ny generation, så menneskeheden slipper for at skulle starte forfra ca. hvert firsenstyvende år.

Det, børn har krav på, er at kunne leve deres liv efter egen overbevisning, når de er modne nok til at tage ansvar for sig selv. De kan så vælge at gå i deres forældres fodspor i et og alt eller at vælge noget fra og vælge noget til eller at forkaste det hele - efter bedste evne. Og hvis de blev døbt som børn og meldt ind i en kirke, så kan de melde sig ud og vende trossamfundet ryggen, alt det de vil. En dåb er ikke en ting, som ikke kan annulleres.

Men det er en omskæring. Det er en varig skamfering af et barn. Det er en permanent bortskæring af en vigtig kropsfunktion. Barnet fratages muligheden for at have en intakt krop, hvor alt virker i overensstemmelse med naturens (eller vor Skabers) bedste hensigter.

Dåb er harmløs forældrepåvirkning. Omskæring er permanent fysisk beskadigelse af et barn. Derfor bør dåb naturligvis ikke forbydes, men det bør omskæring.

21 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere