Det er Liberal Alliances held, at der er krig i Venstre

LEDER: I øjeblikket er der udbredt ragnarok i Venstre, hvor den interne krig og splittelse i partiet for alvor er kommet op til overfladen. Hver dag sker der noget nyt, som får hele situationen til at tage sig endnu mere uoverskuelig ud. Spørgsmålet om, hvem der kan plante sig i formands- og næstformandsstolen efter partiets landsmøde, står stadig dog – lidt endnu – hen i det uvisse. Mens vi alle følger med i krigen i Venstre, er der dog en anden intern krig, der ulmer under overfladen: nemlig den interne splittelse og årelange krig om udlændingepolitikken i Liberal Alliance. Når stormen i Venstre er drevet over, er det ikke usandsynligt, at manges øjne vil rette sig mod den fire mand store liberale folketingsgruppe.

Ifølge 180Graders oplysninger har der i flere år eksisteret to stærkt uenige fløje på udlændingeområdet i LA. Henrik Dahl og Simon Emil Ammitzbøll-Bille fører i dag an for hver deres fløj, hvor Dahl er tilhænger af en mere stram udlændingepolitik end Ammitzbøll-Bille. De to fløje har efter sigende bekriget hinanden internt i årevis, og konflikten brød næsten ud i lys lue kort inden sommergruppemødet 17. august.

Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund gik ud i en kronik i Berlingske og i en efterfølgende optræden i Deadline for at levere en stikpille til det, de anså som de mere nationalkonservative kræfter i LA, herunder Henrik Dahl. Til sommergruppemødet sad Ammitzbøll-Bille og Dahl meget sigende i hver deres ende af lokalet, mens partileder Alex Vanopslagh flankeret af gruppeformand Ole Birk Olesen søgte at finde fælles fodslag foran den fremmødte presse.

Der skal ikke meget mere end et lejlighedsvist smut forbi Ammitzbøll-Billes og Henrik Dahls Facebooksider for at konstatere, at de to er så uenige, at det bliver svært at få dem til at mødes på midten. Et nyligt eksempel er deres reaktioner, da debatten rullede om en Ramadan-sang i Højskolesangbogen. Dahl var imod sangen, synes det hele var ”totalt til grin” og snakkede om sammenstødet mellem kristendom og Islam, mens Ammitzbøll-Bille fandt de sure reaktioner over Ramadan-sangen for tossede og ville lade det være op til Højskolesangbogens redaktion selv at bestemme.

Vanopslagh lykkedes til sommergruppemødet ganske godt med at danse linedans for ikke at komme til at vælge den ene eller anden fløj til eller fra. Der har siden været en smule spekulationer i pressen om, hvorvidt et parti med en fire mand stor folketingsgruppe som LA kan holde til at være så splittede på udlændingeområdet. For nu er Venstre-krigen dog løbet med den største del af opmærksomheden.

Det er Liberal Alliances held, at der er krig i Venstre. Ifølge 180Graders oplysninger har partiet længe været ramt af fløjkrig på udlændingeområdet, og spørgsmålet er, om man er klar til at lade alle partiets åbne sår komme til offentligt skue, når Venstre-krigen ikke løber med alt opmærksomheden.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere