En venstreorienteret skælder ud igen - de kan ikke andet

LEDER: Johanne Schmidt-Nielsen er venstreorienterede danskeres store idol, og hun taler også ligesom de fleste venstreorienterede: Hun argumenterer meget lidt, men skælder og smælder rigtigt meget.

Hør bare, hvordan Johanne Schmidt-Nielsen tager imod et forslag fra regeringens Produktivitetskommission om at lade private stå for mere af den produktion, som den offentlige sektor i dag tager sig af:

"Det er et komplet vanvittigt forslag fra Produktivitetskommissionen, og vi i Enhedslisten er lodret uenige med det. Næppe er blækket tørt på aftalen om at sælge DONG til Goldman Sachs, før vi nu skal høre et forslag om, at kapitalfonde fremover skal kunne tjene penge på vores velfærdssamfund. Det er skræmmende."

Der bliver både sagt "vanvittigt", "tjene penge på vores velfærdssamfund" og "skræmmende", men vi hører ikke et eneste argument for, hvorfor det er et problem at lade private komme til. Hvorfor er det egentlig det?

Målet i et velfærdssamfund som det danske er, at nødvendige goder for en menneskeværdig tilværelse skal være til stede for alle uanset økonomisk formåen. Der skal f.eks. være skolegang, ældrepleje og sundhedsbehandling til både rig og fattig.

Produktivitetskommissionen har ikke foreslået, at det offentlige skal holde op med at finansiere disse goder for danskere, som ikke selv har råd. Kommissionen har kun foreslået, at velfærdsstaten i stedet for at producere det hele selv skal lade private give bud på, om de kan producere lige så godt - også til folk med lave indkomster - for færre penge. Produktivitetskommissionen har sagt, at konkurrence om produktionen af offentlige serviceopgaver gør det nemmere at få en god pris.

Hvorfor er det "skræmmende"? Hvorfor er det er problem, at private, der er bedre til at levere varen, kan "tjene penge" på det? Hvorfor er det "vanvittigt"?

Johanne Schmidt-Nielsen har enten ikke argumenterne, eller hun mener ikke, det er nødvendigt at argumentere. Det siger enten noget om det lave niveau hos hendes selv eller hos hendes vælgere.

21 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere