Er 3F bare en virkeligt dårligt klædt mafia?

LEDER: De fleste har efterhånden hørt det meget omdiskuterede lydklip, hvor en ansat ved bagageafdelingen i Københavns Lufthavn trynes og trues af sine kolleger. Årsagen til truslerne? Den ansatte havde formastet sig til at være medlem af en anden fagforening end 3F. Den slags går ikke i lufthavnen, hvor ”jungleloven” afløser almindelige arbejdsforhold med frit fagforeningsvalg, hvis man spørger de to kolleger fra lufthavnen. Desværre er denne nylige sag langt fra en enlig svale. På den baggrund får man næsten lyst til helt åbent at stille det spørgsmål, som hviskes i krogene rundt omkring: er 3F i virkeligheden en mafia?

Partilederen for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, har i et blogindlæg på Jyllands-Posten fremhævet en række af de gamle skeletter, som 3F har gemt i skabet. Det er selvfølgelig blot et lille udvalg, og man må desværre også gå ud fra, at kun de færreste af 3F’s sager kommer frem i lyset. Alligevel understreger Vanopslaghs udvalg, at det er ganske rimeligt at konkludere, at 3F har en pilrådden kultur og at fagforeningsfolkene nyder at lege mafiamænd og true folk til at rette ind. Blot de senere år har bl.a. en stor mælkeproducent i Midtjylland, Danish Crown, Peterson Packaging, Carlsberg og Falck oplevet 3F’s mafiametoder.

I årevis har 3F og dets medlemmer anvendt forkastelige metoder i jagten på at udvide fagforeningens magt og tvinge stadigt flere folk til at melde sig under de ”solidariske” faner. De mange enkeltsager, herunder også den nylige fra Københavns Lufthavn, er et billede på den mere generelle ånd, der spøger i en fagforening: at man med trusler om strejker og lignende kan tiltvinge sig ret til at bestemme over andre folks virksomheder, udelukke konkurrenter og krænke det frie valg for den enkelte. Det lugter i virkeligheden rimeligt meget af mafia.

Konservativ Ungdom i Stor-Århus har ved flere lejligheder været i medierne, bl.a. for at sammenligne offentligt ansatte med blåhvalsbabyer (sammenligningen er mere relevant, end den lige lyder), og de står også bag en grafik om 3F, der i de seneste dage er blevet flittigt delt på nettet. Her fremhæves det, at 3F og mafiaen kun adskiller sig ved, at mafiaen i det mindste altid er utroligt velklædt. Man fristes til at give de unge konservative ret, selvom vi gudskelov endnu har til gode at se 3F og andre fagforeninger placere afhuggede hestehoveder i deres fjenders senge. Her fra 180Graders side lægger vi gerne seng og hovedpude til, hvis det skulle blive aktuelt.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere