Farvel til våbnene i Enhedslisten? Overhovedet ikke!

LEDER: Jonathan Simmel, et tilsyneladende ærligt medlem af Enhedslisten, siger:

"Vi kan godt acceptere en væbnet revolution i Danmark, så længe vi holder fast i, at der skal være massiv folkelig opbakning."

Et mindre ærligt medlem, gruppeformand Stine Brix, svarer:

"Det er en misforståelse, at Enhedslisten nogensinde er gået ind for en væbnet revolution."

At Brix er uærlig siger sig selv, når man ellers kender Enhedslistens politik. Partiet går ind for, at borgerne skal have frataget deres ejendomsret til de virksomheder, de har skabt, og den jord, de har købt. Som folketingsmedlem Per Clausen siger det:

"Det, at man ejer en arbejdsplads og tjener penge på andre mennesker, det ser vi ikke som noget, der skal have en placering fremadrettet, når man går i gang med at skabe et socialistisk samfund."

Hvordan skulle man dog få mennesker til at opgive deres livsværk i form af egen virksomhed, hvis ikke med våben? Forestiller Stine Brix sig, at folk bare sådan helt af sig selv vil lægge nøgler og skøde i en raslebøsse, som når Røde Kors ringer dørklokker? Selvfølgelig ikke. Hun og resten af Enhedslisten er naturligvis helt på det rene med, at der må trækkes våben for at gribe så drastisk ind i andre menneskers liv.

Hvornår vil den første journalist mon ophøre med at holde mikrofon for Enhedslistens partitop og stille det indlysende spørgsmål: Hvorfor skulle folk opgive deres ejendomsret til deres virksomheder, hvis ikke de blev truet med vold og våben?

11 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere