Hvorfor var en islamist, der går ind for stening af kvinder, medlem af Enhedslisten?

LEDER: Kasem Said Ahmad kan nu kalde sig for ekskluderet medlem af Enhedslisten. Hans CV tæller i øvrigt en tidligere talsmandspost hos Islamisk Trossamfund samt en central rolle i Muhammedkrisen, hvor han var en af flere imamer, der rejste Mellemøsten tyndt for at piske en hadsk stemning imod Danmark og Jyllands-Posten op. Når man har i Ahmads tidligere bedrifter in mente, overrasker årsagen til hans eksklusion fra Enhedslisten heller ikke ligefrem: Ahmad blev ekskluderet på baggrund af en række udtalelser, hvor han forsvarer at stene utro kvinder til døde.

Ahmads udtalelser om stening af kvinder faldt blandt andet i 2016 i et interview i Deadline på DR2. Det er altså ikke nye udtalelser, og spørgsmålet er derfor, hvorfor Ahmad fik lov at være medlem i Enhedslisten så længe, som det var tilfældet. Det er godt, at Ahmad nu er ekskluderet, for intet parti bør acceptere, at ekstreme islamistiske holdninger som Ahmads vinder indpas. Til gengæld er det under al kritik, at Ahmad overhovedet fik lov at være med i partiet så længe, som han gjorde.

At en mand som Kasem Said Ahmad valgte lige præcis Enhedslisten er dog ikke en tilfældighed. Netop liste Ø er kendt for at arbejde for at sikre særrettigheder til bl.a. muslimske minoriteter. Enhedslisten er også et parti, der gerne vil markere sig som mangfoldighedens og tolerances højborg, og det kan ende med at være et problem. Ønsker man at favne alt og alle, kan man risikere rådne æbler som f.eks. en islamist, der går ind for sharialovgivning og stening af kvinder.

For et parti som Enhedslisten giver det goodwill, når frontpersonen Pernille Skipper poserer i palæstinensertørklæde med en muslimsk mand til en Israelkritisk konference. Når den muslimske mand viser sig at være medlem af Enhedslisten, er det endnu bedre. Og når han arrangerer valgmøder og anbefaler andre muslimer at stemme på Pernille Skipper personligt, kan man ikke bede om mere. Men når han viser sig at gå ind for stening af kvinder, bliver det alligevel for meget af det gode – selv for Enhedslisten.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere