I dag mødes voldelige venstreekstremister til stor konference i København. Hvorfor taler ingen om det?

LEDER: I dag mødes en stor gruppe venstreekstremister – såkaldte antifascister – til en konference i Sydhavnen i København. Det er grupperingen Antifascistisk Aktion, også kendt som AFA, der inviterer til konferencen, som beskrives som ”en dag med praktisk antifascisme”. Det lyder jo alt sammen meget godt, sådan at bekæmpe fascisme og ligefrem at være antifascist. Problemet er bare, at AFA og andre af de såkaldte ”anti”fascister, der deltager i konferencen, først og fremmest er kendt for deres voldelige og udemokratiske adfærd. Med andre ord: en stor gruppe voldelige ekstremister mødes til en konference i København. Hvorfor taler ingen om det?

I lyset af den antifascistiske voldshistorik virker det ildevarslende, når AFA med konferencen vil sikre sig, at ”alle ved, hvad de går ind til, når der fremover indkaldes til antifascistiske modaktioner”, og at dagen skal bruges på forskellige ”praktiske øvelser”, der skal klarlægge hos den enkelte venstreekstremist, ”hvor dine grænser går og på hvilke måder du kan bidrage”. Gennem årene har antifascistiske modaktioner bestået af alt lige fra politiske trusler og chikane til brostenskast, ildpåsættelse, vejblokader, angreb på politiet og voldelige overfald på politiske modstandere. Så selvfølgelig bliver det spændende for konferencedeltagerne at finde ud af, hvor deres grænser går.

Bl.a. byder konferencen på undervisning i konfrontationer med fascister og såkaldt ”kollektivt selvforsvar” samt træning i de ”scenarier”, der kan opstå, når antifascisterne går på gaden. Derudover kan man lære at opbygge sin egen aktionsgruppe, som kan reagere hurtigt og effektivt, når fascisterne mobiliserer. Og så kan man lære, hvordan man slører sin færden på internettet, hvilket kan være meget brugbart, når man bedriver ekstremistisk politisk aktivisme, der ofte er på kant med loven.

Slutteligt bliver der givet et aktuelt indblik i de aktive danske højreradikale og deres grupper, så man bagefter er godt rustet til at gå ud og udøve antifascisme mod udvalgte mål. Det skal noteres, at AFA og andre antifascistiske grupperinger som Revolutionære Antifascister og Antifascistiske Unge har en så bred opfattelse af, hvem der er ”fascister”, at den også kan rumme fredelige folk fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og alle mulige andre, der langt fra er fascister. Jeg selv er flere gange røget ind i den venstreekstreme og brede definition på en "fascist" og er også blevet behandlet derefter med trusler, chikane og vold.

Det er påfaldende, at ingen taler om antifascisternes konference ved navn ”Antifa Toolbox”. Det er en tilbagevendende, årlig konference for grupperinger af politiske ekstremister, der ofte før har været voldelige. Hvis det var voldelige højreekstremister, radikale og voldelige kristne eller muslimske grupperinger, der sådan mødtes, ville det være en politisk sag. Men det går under radaren, så længe ekstremisterne er venstreorienterede.

Det helt store mål med konferencen og det antifascistiske arbejde er at sikre, at København fortsat kan være ”være et sted, hvor venstreorienterede og minoritetsgrupper ikke skal frygte for den højreradikale tilstedeværelse og vold”. Måske skal man ikke frygte for højreorienteret vold, men takket være AFA og andre ekstremistiske grupperinger er København desværre blevet et sted, hvor alle, der opererer blot lidt ude af den borgerlige eller højreorienterede akse, skal frygte for antifascisternes voldelige og utryghedsskabende tilstedeværelse. For nyligt hang Antifascistiske Unge stolt et stort banner op på vej ind på Nørrebro med teksten ”Fascists will be assaulted in this area”. Med den meget definition på, hvad en ”fascist” er, står mange for skud i Københavns gader.

4 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere