Ligestilling og varme baller

LEDER: Om det er smagfuldt at kalde en burgerrestaurant "Hot Buns" ("Varme boller/baller") og lade stedets kvindelige personale servere i hotpants, tør vi ikke gøre os kloge på. Vi nøjes med at konstatere, at Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Dansk Kvindessamfund er meget forargede over det, men at ingen af de to organisationer har udtrykt samme forargelse over lignende ansættelser af mænd i detailhandel og retaurantvirksomhed.

I den kendte internationale tøjkæde Abercrombie & Fitch, som også har butik i Købmagergade i København, sender man f.eks. unge mænd med bare vaskebrætmaver ud på gaden, også når det er koldt, for at trække kunder ind i butikken. Og på juice- og sandwichbaren Joe & The Juice er der stort set kun flotte, unge mænd ansat for især at tiltrække et kvindeligt publikum.

Hvis man farer i flint over Hot Buns, men ikke løfter et øjenbryn over Abercrombie & Fitch, så findes der et godt ord for det: Dobbeltmoral.

Tilsyneladende mener DSU og Dansk Kvindesamfund, at det er uproblematisk, når mænd bruges som sexobjekter til at sælge produkter, mens de omvendt mener, at det er meget problematisk, når kvinder ansættes til samme formål. Det kræver en forklaring, men hverken DSU eller Dansk Kvindesamfund har ønsket at give den.

Ligestillingskamp er ikke, hvad ligestillingskamp engang var. Engang handlede det om lige rettigheder for mænd og kvinder. I dag handler det om ... Ja, om hvad egentlig? Det står ikke helt klart.

11 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere