Naboskab og sort arbejde

LEDER: Skat vil gerne have os til at melde vores naboer anonymt til Skat, hvis naboerne arbejder sort eller får udført sort arbejde hos sig. Selvfølgelig vil Skat det - indkradsning af penge er det eneste, Skat tænker på.

Men Skat har også en minister, som burde have fokus på andet. For tiden er denne minister radikal og hedder Morten Østergaard, og han burde kunne se værdien af det gode naboskab, hvor man ikke melder hinanden for småting til det offentlige.

Sort arbejde er ulovligt, men der er forskel på ulovligheder. Har man mistanke om, at naboen bygger på en bombe, som kan sprænge Nørreport Station i luften midt i myldretiden, så er man forhåbentlig ikke sen til at melde det til politiet. Sådan en nabo ønsker man ikke et godt naboskab med.

Men at naboen har fået smadret en rude i en vinterstorm og herefter har besøg af en sort glarmester bør omvendt ikke få det gode naboskab til at smuldre. Et godt naboskab er mere værdifuldt, end at Skat får nogle få håndører ekstra i kassen.

Det burde en radikal som Morten Østergaard også kunne se. Man kan godt tillade sig at tænke så godt om manden, at man tvivler på, at han selv ville anmelde sin egen nabo i sådan en situation.

Alligevel er det under Morten Østergaards ledelse, at Skat nu opfordrer danskerne til at anmelde hinanden anonymt for sort arbejde. Vi kan håbe, at vi har en skatteminister, som ikke selv vil følge Skats opfordringer.

52 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere