Ny blogger på 180Grader: Her er tre bud på, hvordan vi kan samle det borgerlige Danmark

Tobias Weische er ny blogger på 180Grader

Claes Theilgaard,

30/09/2019

Tobias Weische er ny blogger på 180Grader. Han er 21 år, bor i Frederikssund og til daglig studerer han Historie på SDU. Tobias har været medlem af DF og DFU siden 2011, og i dag er han organisatorisk næstformand i DFU. Tobias beskriver sig selv som nationalkonservativ med fokus på indvandringen, EU, kulturpolitik og udenrigspolitik.

I sit første blogindlæg på 180Grader giver Tobias tre bud på, hvordan vi kan samle det borgerlige Danmark:

Til folketingsvalget i juni valgte den danske vælgerskare at gå en ny retning og vælge en socialdemokratisk retning. Men valget viste også at det borgerlige Danmark var splittet som aldrig før. Venstre ville, måske, gerne indgå et samarbejde med Fru Frederiksen. Tre nye borgerlige partier havde meldt deres ankomst på den borgerlige fløj. Alt i mens mit eget parti stod midt i en krise, der ikke var til at undgå.

Det borgerlige Danmark kunne ikke findes en fælles kurs, både når det handlede om den økonomiske politik eller værdipolitik. Dette stod op imod en venstrefløj der bare kunne se på, og udnytte den splittelse der var i blå blok.

Men debatten om borgerligheden er bestemt ikke ny. Denne identitetskrise hos de borgerlige er symptomet fra en gammel traver, nemlig spørgsmålet om liberalismen overfor konservatismen. Borgerligheden spænder bredt og hvis det borgerlige Danmark skal generobre magten, så bliver der nødt til at opstå en konsensus omkring hvad vi borgerlige kan samles om.

Man må som spørge sig selv som borgerlig, hvilket Danmark man ønsker sig. Men jeg vil forsøge at give mine bud på hvilke områder jeg mener at det borgerlige Danmark skal samle sig om.

De tre områder, som Tobias Weische opstiller i sit indlæg er udlændinge- og værdipolitikken, familien og kampen mod EU.

Udlændinge- og værdipolitikken 

Udlændingepolitikken må og skal være et borgerligt samlingspunkt for at opnå succes. Grundstenen i det borgerlige samarbejde må være at de danske værdier, kulturen og traditionerne bevares intakt og ikke sættes til side eller nedprioriteres på grund af multikulturalismens eller kulturrelativismens påvirkninger.


Familien 

Kernefamilien har i flere årtier været en politisk slagmark, hvor både venstre- og højrefløjen har angrebet den fra begge sider. Flere årtiers ideologisk og politisk krig mod kernefamilien har betydet, at vi i dag har reduceret familien til en sekundær faktor i vores samfund. 

Her er noget, som både borgerlige burde være fælles om: At kæmpe for, at kernefamilien igen kan komme til at være kernen i vores civilsamfund både kulturelt og økonomisk. For kun gennem eksistensen af en kernefamilie er det muligt at opretholde samfundets moralske, værdimæssige og traditionsrige levevis.


Kampen mod EU- for Danmark 

EU's magt er gået alt for vidt. Der er ingen områder, hvor politikerne og embedsfolk i Bruxelles ikke har hænderne dybt nede i lovgivningen. Om det gælder vores udlændingepolitik, vores velfærdsydelser eller overenskomst-system, så spiller EU en alt for stor rolle. Det bør være en borgerlig vision at videregive Danmark til kommende generationer med vores suverænitet og nationaldemokrati behold. Der skal EU's magt tilbage til det, der var den oprindelige tanke.