Ny blogger på 180Grader: Kalder du dig selv for liberal, må du også være feminist

Karen Frese er ny blogger på 180Grader. Hun er aktiv i Venstres Ungdom og beskriver sig selv som en "liberal feminist med fødderne solidt plantet på jorden". I hendes indlæg på 180Grader vil hun arbejde for at øge anerkendelsen af af liberal feminisme, og for flere nuancer i ligestillings- og kulturdebatten.

I sit første indlæg tager Karen fat på netop den liberale feminisme. Hvis man spørger hende, kan man faktisk slet ikke være liberal uden også at være feminist.

Læs hele hendes indlæg og deltag i debatten via linket herunder.

Jeg er selverklæret liberal feminist. To ord der umiddelbart ikke hører til i samme sætning i manges ører, fordi sådan en udmelding hurtigt kommer til at lugte af venstreorienteret mandehad. For mig går de to ord dog hånd i hånd. Liberal feminisme handler selvfølgelig ikke om, at ét køn skal forfordeles frem for et andet. Det handler ikke om, at kvinder skal have en forlomme ind i fx bestyrelser og til topposter. Det handler om det, der for mig er grundessensen i at være liberal; At alle mennesker har ret til lige og frie muligheder uanset køn, hudfarve, religion eller politisk overbevisning. Hvis man hævder, man er liberal, må man efter min overbevisning også være feminist, fordi man ønsker at kæmpe for det enkelte menneskes frihed og muligheder. Det gælder både kvindelige iværksættere og mandlige pædagoger – for der er problemer på netop disse to områder.

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere