Ny blogger på 180Grader: Klimaforslag fra regeringen handler mere om at tjene penge til statskassen end at løse klimaproblemerne

Mikkel Nimgaard Schultz er ny blogger på 180Grader. Han er 22 år, Klima-, Miljø- og Transportordfører for Venstres Ungdom og beskriver sig selv som pragmatisk idealist med et liberalt sindelag. På sin blog med titlen "Klimaliberalisten" vil han fremover skrive om især klima og miljø, men også andre emner.

I sit første indlæg tager Mikkel Nimgaard Schultz fat i regeringens første konkrete forslag: et forbud mod udlevering af plastikposer. Spørger man Nimgaard Schultz, er forslaget uden virkning, hvis det gennemføres, og formålet synes mere at være at tjene penge til statskassen end at løse klimaproblemerne.

Al plastik kan i teorien genanvendes, hvis det sorteres korrekt. Derfor er der heller ikke nogen grund til at starte med at forbyde det. I stedet skal vi sikre, at genanvendelsen af plastikken i Danmark bliver langt bedre. Mange kommuner er gået i gang med dette og det tager tid. Men der er også et kæmpe potentiale i at udvikle teknologier, der kan sikre ordentlig genanvendelse af plastik.

Vi i Danmark kunne være med til at løse verdens plastikproblemer ved at udvikle sunde genanvendelsesteknologier – men i stedet forbyder vi noget, som der er et kæmpe udviklingspotentiale i. 

Et andet kritikpunkt er, at fordi vi faktisk genanvender eller bruger plastikken til energiproduktion i Danmark, er det virkelig miljøvenligt og klimavenligt at anvende. Selvom Mette gerne vil fremstille det som at de danske have flyder med plastik, er virkeligheden en anden. Den overhængende miljøkatastrofe, som hun hævder vi står overfor, eksisterer simpelthen ikke. Men der er faktisk en ret reel risiko for, at hvis vi fjerner muligheden for plastikposer, udskiftes de til poser der er langt mere klima- og miljøbelastende.

Derfor virker det her forslag egentlig mere som et ynkeligt forsøg på at hæve statens budget med de forventede 200 millioner, end på at løse reelle miljøproblemer som verden står overfor. Hvilket er en skam.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere