SF vil have minimumsnormeringer. Og pengene? De skal bl.a. komme fra pensionister

LEDER: Sammenligner man med Enhedslistens, kunne pressemødet på Socialistisk Folkepartis sommergruppemøde virke næsten kedeligt. På trods af det, lykkedes det alligevel SF at melde sig i det socialistiske kapløb med et ultimativt krav om minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver til de kommende finanslovsforhandlinger. Helt konkret vil SF have, at der kommer mindst en voksen pr. tre børn i vuggestuerne og en voksen pr. seks børn i børnehaverne. Og pengene? De skal bl.a. tages ud af lommerne på pensionister med sunde opsparinger.

Problemet med mange af de velfærdsprojekter, som især – men ikke kun – de mere røde partier strøer om sig med, er, at der altid følger en stor regning i den anden ende. For at kunne finansiere sit forslag om minimumsnormeringer, vil SF indføre en formueskat på 0,5% på alle formuer over 5 mio. De penge, der kommer ud af sådan en ny skat, vil bl.a. blive brugt på at få flere pædagoger til at gå fra deltid til fuldtid, ansætte arbejdsløse pædagoger samt uddanne flere.

I Deadline i går aftes sad Pia Olsen Dyhr badet i studielyset for at forsvare forslaget. Den efterhånden godt slidte parole om, at ”de bredeste skal bære mest”, falder både i studiet og ude i virkeligheden til jorden, når det i en artikel fra Berlingske fremhæves, at 183.000 danskere bliver ramt af den nye formueskat. Herunder 11% af de 65-årige.

Olsen Dyhr kunne i DR2-studiet godt fornemme, at der ikke var meget Robin Hood over at tage penge fra pensionister, der har sparet op hele livet og bruge dem på et socialistisk og ineffektivt projekt med minimumsnormeringer. Derfor begyndte hun da også at padle baglæns med en snak om ”alternative forslag til finansiering”.

Hvor man kan ærgre sig over, at Liberal Alliances ultimative krav om skattelettelser ikke blev gennemført i sidste valgperiode, kan man i denne omgang kun håbe på, at SF bliver nødt til at padle endnu mere baglæns med deres ultimative krav og tilhørende formueskat.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere