Socialdemokraterne ligger, som de har redt

LEDER: Utilfredsheden hos Socialdemokraterne med partiets ledere handler kun på overfladen om EU-regler for uddeling af børnecheck. Det er blot den søgte anledning, som partiets bagland benytter til at gå i kødet på Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon.

Den virkelig årsag til oprøret er, at afstanden mellem idealerne fra tiden i opposition og den faktisk førte politik har været for stor, lige siden Socialdemokraterne overtog regeringsmagten. Det har Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon kun sig selv at takke for, så ingen skal have ondt af dem.

Ingen tvang de to til at bilde deres vælgere, medlemmer og folkevalgte ind, at de ville og kunne føre en politik i regering, som de ikke var i stand til at føre, da det kom til stykket. Inden pressede dem til at love guld, grønne skove og milde velfærdsgaver, som der ikke var råd til. Ingen satte en pistol for panden på dem og fik dem til at tale om betalingsring, øremærket barsel og skrotning af VK-regeringens mørklægningslov, som de nu har opgivet, selvom de har flertal for det hele. Ingen truede dem med bål og brand, hvis de ikke bestandigt talte om problemerne med stigende "ulighed", så de i dag, hvor de selv øger samme "ulighed", fremstår som de løftebrydere, de er.

Thorning og Corydon valgte den kortsigtede strategi at sige hvad som helst i valgkampen, som de troede var populært, uanset om de faktisk agtede at føre det ud i livet, hvis de kom i regering. Det hjalp dem formentlig til et bedre valgresultat, men de er blevet straffet for det fra dag ét i deres regeringsperiode, hvor de ikke har villet arbejde for deres oppositionspolitik. De har mistet vælgernes tillid.

Og de har altså også mistet tilliden hos egne medlemmer og folkevalgte. Man kan kun håbe, at Socialdemokraterne lærer af det og ikke gentager overbudspolitikken, når de igen kommer i opposition. Håbet er jo lysegrønt.

12 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere