Mickey Mouse og Dumbledore var medunderskrivere på stort klimaopråb

I sidste uge trak det overskrifter verden over, at 11.000 klimaforskere havde underskrevet et stort klimaopråb. Nu viser det sig dog, at mange af ”klimaforskerne” ikke arbejder med klima, og at der blandt de 11.000 underskrivere af klimabrevet også fandtes fiktive personer. Både Mickey Mouse og Harry Potter-figuren Albus Dumbledore fremgik således som medunderskrivere.

I artikler i blandt andet DR, blev klimaopråbet udbasuneret under overskrifter som ”11.000 forskere advarer: Klimakrisen truer menneskeheden”. Da det siden har vist sig, at det ikke udelukkende var forskere, der havde skrevet under på klimaopråbet, har Oregon State University, der står bag opråbet, valgt at nedtage listen af medunderskrivere fra nettet.

Nu er den så kommet online igen, men både Mickey Mouse og Albus Dumbledore er blevet fjernet fra listen over medunderskrivere. Mickey Mouse var angivet med en professortitel og som ansat på ”Mickey Mouse Institute for the Blind” i Namibia.

Udover de to velkendte fiktive figurer fremgik også flere andre navne, der er blevet fjernet fra den rettede liste over medunderskrivere. Blandt andet stod en professor ”Araminta Aadvark” også som underskriver af opråbet, men hun var angivet til at arbejde på et ikke-eksisterende universitet i Neasden.

Det stort anlagte klimaopråb erklærede ellers, at det er ”klart og utvetydigt, at planeten Jorden står over for en klimatisk nødsituation”. De 11.000 medunderskrivere erklærer sig desuden enige i, at verdensbefolkningen skal stabiliseres, og at klimakrisen kan føre til ”uhørte” lidelser.

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere