De nye datacentre vil ikke udnytte overskudsvarmen

For et lille år siden kaldte energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) det for et "scoop", at Google planlagde at placere et datacenter i Danmark, men kun et ud af de seks datacentre på dansk jord i udgangspunktet vil udnytte overskudsvarme.

Hvor er regeringens "grønne" vagthunde henne ?

Datacentrenes samlede energiforbrug svarer til forbruget for 1,9 mill husstande eller 16,5 pct. af Danmarks samlede elforbrug i 2030. og det bliver derfor nødvendigt at opsætte 700 vindmøller på land.

Viborgs borgmester fortalte glædestrålende at, det ville skabe 10.000 nye arbejdspladser, men virkeligheden er at der skal bruges 50 fastansatte, når centret bliver taget i brug i 2019, og at det tal vil stige til 150, når centret står fuldt udbygget om en årrække.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde i sin åbningstale i Folketinget for få uger siden, at der i 2030 skal være en million elbiler eller hybridbiler i Danmark. Hvis det skal lykkes, og bilerne også skal kunne køre, vil det betyde, at der skal skaffes yderligere 3,2 TWH strøm eller knap 10 pct. mere strøm, end vi bruger i dag, viser beregninger fra Danmarks Vindmølleforening. Hvis den strøm også skal komme fra vindmøller,
vil det betyde, at der skal rejses yderligere ca 250 nye vindmøller på land.

Gad vide om datacentrene nogensinde bliver en gevinst for Danmark og Danskerne ?


Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere