Krise, klima og kolde kontanter - med Kurt Strand

Årlige klimatopmøder producerer et væld af ord, meget lidt handling og en masse frustrationer. Imens bliver konsekvenserne af klimaforandringerne mere og mere dystre - så hvad er der egentlig at stille op?

Katherine Richardson gæster studiet og hun mener, at der er meget at stille op og det, som ikke kan gro på FN-møderne, spirer stille og roligt nedefra i virksomheder, organisationer, kommuner, regioner og lande.

Katherine Richardson er tidligere formand for klimakommissionen, og hun taler med stort engagement om nødvendigheden af en fossilfri fremtid. Ikke kun på grund af de trusler, som det menneskeskabte CO2-udslip medfører, men også fordi olien og gassen er ved at slippe op.

Det er blandt andet efter Katherine Richardsons anbefalinger, at Danmark har besluttet at gøre sig uafhængig af fossile brændsler fra 2050. Men hvad nu, hvis vi finder mere olie? Er den vedvarende energi altid en god forretning? Og kan man stole på vind, sol og biomasse som de bærende energikilder i et højudviklet samfund? - Se indslag.  

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere