Sprøjtemiddel godkendt for 20 år siden, viser skader på børn, skaderne blev ikke nævnt i undersøgelsen før godkendelse af midlet.

Toksikologer søgte aktindsigt: Chlorpyrifos blev oprindeligt godkendt på tvivlsomt grundlag. Miljømediciner ønsker større åbenhed i forskningsresultaterne og ny godkendelsesprocedure.

Konklusionen i studiet, som var den eneste del, offentligheden fik at se, undlod imidlertid vigtige dele af studiets resultater. Det skriver videnskab.dk.

Data viser, at nyfødte rotteungers lillehjerner er mindre, når deres gravide mødre er blevet udsat for forskellige doser af de to såkaldt organofosfater, end tilsvarende rotteunger, hvor mødrene ikke blev eksponeret for stofferne under graviditeten. Men konklusionerne omtaler slet ikke de fund, men bare at hjernens samlede størrelse er uændret på rotteungerne.

Forskerne fandt desuden, at børn udsat for chlorpyrifos scorede signifikant lavere i forskellige IQ-test i en alder af 7 år.

Måske er dette forklaringen på alle de nye diagnoser som børn får og som gør at mange børn klarer sig dårligt i skolen ?


Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere