LA vil have folkeafstemning om hash

Liberal Alliance vil lade danskerne bestemme om hash skal legaliseres. Derfor vil partiet arbejde for at der udskrives folkeafstemning om det kontroversielle emne.

Budskabet kommer fra partiets politiske ordfører Christina Egelund i P1s politiske magasin, Slotsholmen. Hun er på det rene med, at det er opsigtsvækkende, at det kommer fra et regeringsparti. Det er velkendt at de to andre regeringspartier officielt er imod en legalisering.


- Ja, vi sidder i regering, men det betyder da ikke, at ideudviklingen går i stå. Jeg er da med på, at afstemningen ikke kommer i dag. Det skal modnes, og derfor siger jeg det nu. Folkeafstemninger er måden, man har gjort det på flere steder i verden. Blandt andet i Colorado i USA, som nu har legaliseret hash. Jeg er tilhænger af folkeafstemninger, jeg synes det er en smuk måde at gøre det på. Så får du debatten og så kan vi forhåbentlig få aflivet alle de myter, der er om hash,” siger Christina Egelund.


Det er ikke nogen hemmelighed, at Liberal Alliance ikke er imod en legalisering. 

Liberal Alliances Ungdom tager den dog et skridt længere og ønsker ifølge deres resolutioner en fuld legalisering af hash samt narkotiske stoffer. Dette skal indebære produktion, forarbejdning, distribution, salg og forbrug. Ligeledes modarbejder vi krigen mod narkotika.

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere