Clairvoyante forlanger statsgodkendt synskhed

Det er for let at stille sig op og hævde, at man kan tale med de døde, fordrive spøgelser eller se ind i fremtiden, mener flere personer, som kalde...

Slettet Bruger,

22/08/2008

Det er for let at stille sig op og hævde, at man kan tale med de døde, fordrive spøgelser eller se ind i fremtiden, mener flere personer, som kalder sig "clairvoyante" - altså folk der selv påstår, at de kan disse ting. Derfor efterspørger de nu en form for statsautorisation til både praktiserende synske og til de skoler, hvor man angiveligt kan uddannes til at bruge sine overnaturlige evner, skriver Kristeligt Dagblad, der selv opløfter sagen til et samfundsproblem.

"Langtfra alle lever op til etiske retningslinjer på området," skriver avisen om det område, hvor man bilder folk ind, at man bl.a. kan tale med afdøde slægtninge. Når man gør det, så skal det altså gøres etisk.

En af dem, der efterspørger en form for statsautorisation er Steen Landsy, leder af Kosmos Center i København. Landsy har undervist intet mindre end 6.000 personer i, hvordan de skal udnytte deres clairvoyante evner.

"Der er sket en eksplosion i antallet af clairvoyante. Der er ingen officielle krav til uddannelserne, og de er ikke autoriserede," siger Steen Landsy til Kristeligt Dagblad.

Britta Andersen, næstformand i Sammenslutningen for Alternative Behandlere, sætter konkrete tal på, hvad der skal til, før man bør kunne få lov til at praktisere som synsk: 120 timers undervisning, som Clairvoyant Foreningen allerede i dag kræver, og yderligere 530 timers undervisning i psykologi og generel alternativ behandling, i alt 650 timers undervisning.

Men så er man også i stand til at tale forsvarligt med de døde, mener hun.

[email protected]

Kilde: