Datter anklager kendt feminist-mor: Ideologi var vigtigere end mennesker

Stjerneforfatteren Alice Walker, der især er kendt for bogen "Farven lilla", som blev filmatiseret af Steven Spielberg, gav alt hvad hun havde af m...

Slettet Bruger,

14/05/2008

Stjerneforfatteren Alice Walker, der især er kendt for bogen "Farven lilla", som blev filmatiseret af Steven Spielberg, gav alt hvad hun havde af menneskeligt overskud til sine feministiske mærkesager, men næsten intet til sin egen datter. Sådan lyder anklagen fra datteren, Rebecca Walker, der nu har skrevet bogen "Baby Love" om, hvordan det var at vokse op som barn af den idealistiske forfatter. Det skriver Jyllands-Posten.

"Min mor var korsfarer for døtre over hele verden, men så ikke, at hendes egen datter havde det svært. Det var mig, der psyko-emotionelt skulle gå på listefødder rundt om hende, snarere end at hun tog sig af mig," siger Rebecca Walker i et interview med Sunday Times ifølge Jyllands-Posten: "Min mor var ofte borte i sin arbejdshytte, som lå mere end 150 km borte - hun tog dertil og efterlod mig med lidt penge, og naboen kunne så tage sig af mig."

For tre år siden sendte Alice Walker sin datter en e-mail under dennes graviditet, hvori hun "opsagde jobbet" som moder.

"Min mor er meget ideologisk orienteret, og hendes ideologi er på mange måder meget vigtigere end hendes forhold til mennesker," siger den 38-årige Rebecca Walker, som mener, at det har haft betydning for hendes forhold til moderen, at hendes første bog var en kritisk undersøgelse af feminismen: "At have en datter, der satte spørgsmålstegn ved feminismen - det blev betragtet som en trussel."

Rebecca Walker opfatter det sådan, at hendes mor nærmest er tabt for almindelig fornuftig tænkning.

"Folk forstår ikke, hvor stærk ideologi kan være. Jeg tror nogle gange, at den gruppe og den feminisme nærmer sig en kult. Jeg føler, at jeg skulle af-programmere mig selv for at kunne tænke uafhængigt," siger Rebecca Walker til Sunday Times.

[email protected]

Kilde: