Fogh vil have højere benzinpriser

Danske bilister er i forvejen de hårdest beskattede i verden, men nu skal de betale endnu mere til statskassen, hvis det står til statsminister And...

Slettet Bruger,

11/08/2008

Danske bilister er i forvejen de hårdest beskattede i verden, men nu skal de betale endnu mere til statskassen, hvis det står til statsminister Anders Fogh Rasmussen. Han vil nemlig hæve afgifterne på brændstof. Pengene skal ikke, som man tidligere har talt om, bruges til at sænke registreringsafgiften på biler, så bilisterne under et ikke stilles ringere, men til at lette skatten på arbejde.

Det fortæller Anders Fogh Rasmussen søndag i New York Times.

"Jeg har observeret, at folk i alle andre lande, inklusive USA, klager over, hvordan benzinprisen går i vejret. Kuren er ikke at sænke prisen, men tværtimod at sætte den yderligere i vejret for at bryde vores afhængighed af olien. Vi vil fremlægge en ny skattereform med endnu højere beskatning af energi, og indtægterne herfra skal bruges til at sænke indkomstskatten - så vi vil forstærke tilskyndelsen til at arbejde og forstærke tilskyndelsen til at spare på energien og udvikle vedvarende energikilder, siger Anders Fogh Rasmussen til avisen.

[email protected]

Kilde: