Lene E. vil give flere penge til kuldsejlede bankers kunder

Som en af sine første gerninger i embedet som ny økonomi- og erhvervsminister vil den konservative partileder, Lene Espersen, nu forhøje det beløb,...

Slettet Bruger,

16/09/2008

Som en af sine første gerninger i embedet som ny økonomi- og erhvervsminister vil den konservative partileder, Lene Espersen, nu forhøje det beløb, Indskydergarantifonden dækker, hvis en bank kollapser, skriver Politiken.

I dag kan danske bankkunder få dækket eventuelle tab op til 300.000 kroner. Nu vil Lene Espersen lægge 75.000 kroner ekstra i puljen.

"Jeg forventer at fremsætte et forslag i den kommende folketingssamling, hvor grænsen for dækning hæves. Udgangspunktet er, at vi ser på den almindelige prisudvikling, siden grænsen sidst blev hævet i 1995. Det er en stigning i størrelsesordenen 25 procent, så grænsen vil være i omegnen af 375.000 kroner," siger Lene Espersen til Politiken.

Hun erkender, at en højere grænse ansporer til mere uansvarlighed end en lavere, men hun mener, at 375.000 kroner er et passende niveau.

"En meget høj grænse kan medføre, at risikovillige pengeinstitutter satser for meget for indskydernes penge og tørrer regningen af på Indskydergarantifonden, hvis det går galt. Det vil vi gerne undgå. Jeg mener, at vi med de 375.000 kr. har fundet en balance mellem det ønske og så hensynet til indskyderne," siger Lene Espersen.

[email protected]

Kilde: