Dobbeltrettet trafik på Storebælt i tre uger

De første tre uger i september skal der arbejdes på Storebæltsbroen. Derfor omlægges trafikken om natten.
Der skal lægges ny asfalt på Storebæltsbroen, som skal hjælpe med at reducere forbruget af brændstof og CO2-udledningen fra trafikken. (Arkivfoto).
Der skal lægges ny asfalt på Storebæltsbroen, som skal hjælpe med at reducere forbruget af brændstof og CO2-udledningen fra trafikken. (Arkivfoto).

Jens Asbjørn Bøgen,

04/09/2023

I ugerne 36 til og med 38 vil trafikken på Storebæltsbroen køre dobbeltrettet i aften- og nattetimerne mellem klokken 20 og 05. Det gælder alle dage undtagen fredag aften, lørdag og søndag morgen.

Ændringerne skyldes, at der skal færdiglægges ny asfalt på Storebæltsbroens lavbro, der også kaldes Vestbroen.

Det skriver Sund & Bælt på sin hjemmeside.

- Arbejdet foregår om natten for at skabe et trafikfrit og sikkert område, som samtidig giver mulighed for at lægge den nye asfalt hurtigere og mere effektivt end i dagtimerne.

Sådan bliver trafikken påvirket

Konkret vil trafikken køre dobbeltrettet i den ene side af broen, mens der arbejdes i den modsatte side.

De dage, hvor trafikken på Storebæltsbroen bliver omlagt, vil broen ad to omgange lukke i 45 minutter.

Det sker fra 4. september og de følgende tre uger, hvor broen lukker fra klokken 20 til 20.45 og igen fra klokken 05 til 05.45 alle ugens dage undtagen fredag aften, lørdag og søndag morgen.

I forbindelse med arbejdet på Storebæltsbroen vil cirka 6000 tons slidt asfalt blive fræset og kørt til genbrug, skriver Sund & Bælt.

Derefter vil der blive lagt 72.500 kvadratmeter ny asfalt. Ovenpå det nye asfalt vil der blive malet striber hen over 30 kilometer.

- Den nye asfalt giver mindre rullemodstand mellem dæk og vej, og gør det lettere for dækkene at køre på. På den måde bruger biler og lastbiler mindre brændstof, og derved reduceres CO2-udledningen fra trafikken.

Kilde: /ritzau/