Det Borgerlige Overblik: Løkke genopstiller og vil fremrykke dramatisk landsmøde

I dag lancerer 180Grader et nyhedsoverblik, som fremover vil udkomme alle hverdage kl

Claes Theilgaard,

26/08/2019

I dag lancerer 180Grader et nyhedsoverblik, som fremover vil udkomme alle hverdage kl. 7. Navnet er Det Borgerlige Overblik, og her vil du kunne finde en oversigt over dagens vigtigste og bedste historier. 

Du kan finde nyhedsoverblikket her på hjemmesiden eller melde dig til at modtage det i din mailindbakke via dette link. Få en forsmag på, hvordan nyhedsbrevet ser ud på mail her.

God fornøjelse!

1. Lars Løkke genopstiller som partiformand og vil fremrykke dramatisk landsmøde

I en video på Facebook i går tonede en veloplagt og velformuleret Lars Løkke Rasmussen frem. Her opremsede han sine politiske resultater og opridsede sin politiske linje. Mere opsigtsvækkende annoncerede han, at han genopstiller som partiformand for Venstre og at han ønsker at fremrykke partiets landsmøde, så det kan afholdes inden Folketingets åbning 1. oktober.

Mødet skulle ellers have fundet sted den 16. til 17. november, og ifølge flere kommentatorer foreslår Løkke at fremrykke mødet for at imødegå et oprørsk bagland og det interne kaos i Venstre samt teste, om nogle kandidater tør udfordre ham på formandsposten. Løkke nævner også selv i videoen, at der er ”et alt for stort fokus på enkeltpersoner og arvefølgen i Venstres ledelse” og at det ”skygger for Venstres politiske projekt”.

TV2’s politiske analytiker Hans Redder kan dog erfare, at Løkkes forslag om at fremrykke landsmødet måske ikke er helt så meget på eget initiativ, som han får det til at fremstå. Ifølge Redder har flere regionsformænd nemlig presset på for et landsmøde, der falder tidligere end i november. 

Læs mere her.

2. Sygemeldt Henrik Sass forgylder sig selv med lønfinte

Henrik Sass Larsen (S) har været sygemeldt siden kort efter folketingsvalget og er derfor blevet afløst af partifælle Flemming Møller Mortensen i hvervet som statsrevisor. Selvom Møller Mortensen agerer stedfortræder for den fraværende Henrik Sass, modtager sidstnævnte stadig sin klækkelige statsrevisor-løn på godt 30.000 kroner om måneden. Statsrevisor-lønnen skal lægges oveni Sass Larsens folketingsløn, og dermed kan han samlet set indkassere over en million kroner årligt på trods af sin sygemelding.

Sass Larsen har sikret sin statsrevisor-løn ved hjælp af en smart lønfinte. Han har nemlig ikke trukket sig officielt fra statsrevisor-hvervet, men har blot indkaldt sin partifælle som stedfortræder, hvormed begge socialdemokrater kan trække hyren på godt 30.000 månedligt hjem.

Det er Ekstra Bladet, der har gravet historien frem. 

Læs mere her.

3. Udsatte danskere vil allerhelst i arbejde

På forsiden af Kristeligt Dagblad kan man i dag læse om udsatte danskeres allerstørste ønske: at komme i arbejde. Ifølge en ny undersøgelse fra Mary Fonden, Trygfonden og det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, Vive, er det mest fremtrædende ønske blandt udsatte på kanten af samfundet at kunne bidrage med noget i en arbejdsfunktion.

Folkene bag undersøgelsen lægger desuden op til en debat om, at både det offentlige og private virksomheder bør indrette sig mere fleksibelt, så man kan tage imod udsatte danskere og efterkomme deres ønske om at komme i arbejde.

”Vi kan se, at mennesker, der står uden for fællesskaberne, gerne vil arbejde, og dermed er der et stort potentiale for at indrette arbejdsmarkedet langt mere fleksibelt end i dag,” siger Gurli Martinussen, direktør for Trygfonden, til Kristeligt Dagblad. 

Læs mere her.

4. 37 nye partier varmer op til valg

Jyllands-Posten har kigget nærmere på de mange nye partinavne, der på kort tid er dukket op på partilisten på Indenrigsministeriets hjemmeside. Valgnævnet er den instans, der godkender ansøgninger om nye partinavne, og på deres sidste møde få uger efter folketingsvalget blåstemplede man hele 37 nye partinavne af mere eller mindre seriøs karakter. Det er ny rekord, og på det kommende møde den 23. september er der allerede 33 nye partinavne på dagsordenen.

De nye navne spænder vidt og bredt og inkluderer bl.a. ”Kystbanesocialisterne”, ”Taberpartiet”, ”Ud med Paludan” og ”Baconpartiet”. Ifølge valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet, er der gået sport og måske også en smule useriøsitet i det at blive godkendt som partinavn.

”Det er lidt at drive gæk med systemet, og man spilder systemets tid med useriøse ting, selv om der bestemt også er nogle af partierne, der er seriøse”, udtaler han til Jyllands-Posten. 

Læs mere her.

5. Krænkelsesdebatten kan splitte Danmark, siger filosoffer i ny bog

I de senere år har en række såkaldte krænkelsessager skabt debat i Danmark. I en ny bog kommer filosofferne Vincent F. Hendricks og Silas L. Marker med et opråb til danskerne. De to filosoffer, der har deres daglige gang på Københavns Universitets Center for Information og Boblestudier, mener, at den stadigt mere dagsordenssættende krænkelsesdebat risikerer at splitte Danmark.

Ofte er debatterne om krænkelsessager præget af polariserede lejre, der på uforsonlig vis kaster mudder efter hinanden, hvad end debatten drejer sig om en mexicanerhat på Københavns Universitet, kønsneutrale trafiklys eller brug af ”n-ordet”.

”Når man ender i en skyttegravskrig, rykker man sig ikke. Man står bare og råber frem og tilbage og skyder på hinanden. Og der tror vi, at der gemmer sig nogle vigtige og interessante diskussioner under skududvekslingen, hvor man vil kunne finde fælles forståelse”, udtaler Silas L. Marker sig til Altinget i et interview. 

Læs mere her.


Thumbnail-foto: Кабінет Міністрів України, licens: CC BY 4.0

Kilde: