Det Borgerlige Overblik: Løkke runder politisk superweekend af og taler ud efter exit

Godmorgen!

Dagens udgave af Det Borgerlige Overblik samler trådene ovenpå en politisk superweekend, hvor både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre mødtes til deres årlige landsmøder. Her fremlagde partilederne deres planer for fremtiden, og også Lars Løkke fik rundet weekenden af med to store TV-interviews, hvor han gik bodsgang og fortalte om sine fremtidsplaner. Midt i det hele fik Løkkes eget ungdomsparti, Venstres Ungdom, valgt ny formand ved en proces, der er påfaldende rolig sammenlignet med den, der foregår i moderpartiet i øjeblikket.

Få overblikket herunder og klik dig videre ind på de enkelte historier for at læse mere.

Husk, at du også kan tilmelde dig til at modtage vores nyhedsoverblik i din mailindbakke alle hverdage kl. 7. Tilmeld dig helt gratis her.


1. Lars Løkke taler ud efter exit

Foto: News Oresund

Efter længere tids tavshed - 15 dage, for at være helt præcis - siden sin exit fra Venstres formandspost, har Lars Løkke Rasmussen nu talt ud. I to interviews, der fulgte kort efter hinanden søndag aften, fortæller Løkke bl.a. om sine planer for Jakob Ellemann-Jensen mens han til gengæld afviser at stifte et nyt parti på trods af rygterne herom. Derudover fortalte Løkke, at han har tænkt sig at fortsætte i dansk politik.

Læs videre...


2. Mette Frederiksen slog fast på kongressen: De nedslidte er ikke glemt

I weekenden samledes socialdemokrater til partiets årlige kongres. Traditionen tro afholdt partileder Mette Frederiksen en tale til de deltagende. Her slog hun bl.a. fast, at de nedslidte ikke bliver glemt. "Arne", en mand, der figurerede i Socialdemokratiets valgkampagne om tidlig pension til nedslidte og sidenhen er blevet ansigtet på pensionsdebatten, var også tilstede, mens Mette Frederiksen gav sit løfte og i øvrigt inviterede til bredt samarbejde og erklærede blokpolitikken for død.

Læs videre...


3. Thulesen Dahl lovede baglandet mere magt på DF's årsmøde

Kristian Thulesen Dahl er kaptajn for et skib, der har lækket store mængder vand til sidste folketingsvalg. Her gik Dansk Folkeparti tilbage med hele 21 mandater, og således er der meget refleksion at gøre sig for partiformanden, der på trods af valgnederlaget ikke er blevet udfordret synderligt på formandsposten. Til DF's årsmøde lovede Thulesen Dahl da også forbedringer og især lovede han bedre intern kommunikation og mere magt til det bagland, der nogle gange er blevet forsømt af partiledelsen.

Læs videre...


4. Østergaard i landsmødetale: Næste finanslov skal være den grønneste nogensinde

Radikale Venstre afholdt landsmøde i den politiske superweekend, hvor også Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet samlede medlemmerne for at definere den kommende tids politik. Partileder Morten Østergaard brugte sin landsmødetale på at stille et krav til den kommende finanslov. Spørger man Østergaard, er det altafgørende at levere "danmarkshistoriens grønneste finanslov" ovenpå "danmarkshistoriens første klimavalg".

Læs videre...


5. Venstres Ungdom vælger ny formand

Mens der hersker kaos og interne uenighed i moderpartiet, har Venstres Ungdom i al ro og mag overdraget formandsfaklen fra den nu forhenværende formand Jakob Sabroe til Kristian Lausten, der med valget som formand tager et skridt op i hierarkiet fra næstformandsposten, hvor han indtil nu har slået sine folder.

Læs videre...


0 Kommentarer

Log ind for at kommentere