Det Borgerlige Overblik: Nye oplysninger kan sætte stopper for hjemsendelser og Greta Thunberg giver tårevædet opsang til verdensledere

Velkommen til dagens udgave af Det Borgerlige Overblik

Claes Theilgaard,

24/09/2019

Velkommen til dagens udgave af Det Borgerlige Overblik. 

I dag er nyt fra FN-topmødet i New York, hvor den svenske klimaaktivist Greta Thunberg gav en tårevædet og ganske teatralsk tale. Derudover nyt om en afgørelse i Flygtningenævnet, der kan hive tæppet væk under den danske hjemsendelsespolitik, erhvervsministerens planer om at hæve arveafgiften, en ny migrantaftale som fem EU-lande står bag og så vil Radikale og SF stoppe oliejagten i Nordsøen.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant.

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig her.


Greta Thunberg i tårevædet tale på FN-topmøde: I har stjålet min barndom

Læs videre...


Nye oplysninger om Somalia kan sætte en stopper for hjemsendelser

En ny afgørelse fra Flygtningenævnet kan sætte en stopper for hjemsendelser af folk til Somalia og hive tæppet væk under hele den tidligere regerings hjemsendelsespolitik. FN's sikkerhedsråd er nu begyndt på at vurdere sikkerhedssituationen i enkelte områder i bl.a. Somalia i stedet for at se på landet samlet. Alt efter, hvordan særligt én sag, der involverer den 27-årige somaliske flygtning Mukhtar Mohamed Ibrahim, falder ud, kan det betyde store ændringer i den danske udlændingepolitik.

Læs videre...


Erhvervsminister fastholder: Arveafgiften skal stige - men du får 30 år til at betale

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) fastholder, at arveafgiften skal igennem den planlagte stigning fra 6% til 15%, men han løsner dog en smule op for at imødekomme den voldsomme kritik, der har været af afgiftsstigningen. Derfor vil han fremover give arvinger 30 år mod de nuværende 15 til at betale afgiften.

Læs videre...


Fem EU-lande har indgået ny migrantaftale - "Tåbeligt", lyder kritikken fra DF

De fem EU-lande Frankrig, Tyskland, Italien, Malta og Finland har indgået en ny migrantaftale, der fremover vil fordele migranter, der reddes fra havet på vej mod Europa, mellem landene. Længe har EU haft problemer med at finde en måde at håndtere de migranter, der søger at komme ind i Europa via havet, og derfor var de fem lande også godt tilfredse med aftalen, da de i mandags mødtes på Malta. Peter Kofod, medlem af EU-parlamentet for Dansk Folkeparti er dog langt fra enig med de fem EU-lande. Han sender en heftig kritik efter "Malta-aftalen", som han kalder for "tåbelig".

Læs videre...


Støttepartier vil have regeringen til at stoppe for oliejagten i Nordsøen

Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti mener, at regeringen af hensyn til klimaet bør lukke for nye tilladelser til oliefirmaer, der ønsker at udvinde olie og gas op af Nordsøen. De to støttepartier lægger pres på regeringen i en fælles udmelding i dag. Med udmeldingen ønsker R og SF at droppe de eksisterende planer om at lade oliefirmaer lov til at udvinde olie og gas i Nordsøen frem til 2055. 

Læs videre...

Kilde: