3 ud af 4 voksne danskere modtager en eller flere former for overførselsindkomst i løbet af et år.

3 ud af 4 danskere der er fyldt 18 år modtager minimum en offentlig ydelse om året, om det så er dagpenge, SU, boligstøtte eller folkepension

Ikke angivet Ikke angivet,

03/01/2018

3 ud af 4 danskere der er fyldt 18 år modtager minimum en offentlig ydelse om året, om det så er dagpenge, SU, boligstøtte eller folkepension.

”Ser man på gruppen af personer i den erhvervsaktive alder mellem 18 og 64 år, så får godt 2,4 millioner (ud af 3½ millioner personer) en eller anden form for overførselsindkomst. Det svarer til, at ca. 70 pct. af alle i den erhvervsaktive alder modtager en overførselsindkomst. De offentlige udgifter til disse overførselsindkomster udgør ca. 170 mia. kr.”, udtaler cheføkonom Mads Lundby Hansen, CEPOS.

”Det store antal modtagere af overførselsindkomst er udtryk for den universelle velfærdsstat, hvor langt størstedelen af befolkningen har adgang til offentlige ydelser uanset indkomst. Alle lader til at få noget ud af velfærdsstaten, og derfor kan det være svært for politikerne at reformere diverse ordninger, da mange så bliver berørt af ændringerne”, udtaler cheføkonom Mads Lundby Hansen, CEPOS.