Finansminister præsenterer kasseeftersyn med milliardminus på kontoen

I går skrev vi her på 180Grader om, hvordan Børsen kunne afsløre, at der var et hul i statskassen på 3,5 milliarder. Børsens melding kom allerede inden finansminister Nicolai Wammen (S) havde afholdt det pressemøde, hvor han præsenterede kasseeftersynet. Børsens oplysninger viste sig at være korrekte.

Til pressemødet lagde Nicolai Wammen skylden for det milliardstore hul i statskassen over på den tidligere regering. Ifølge finansministeren har den tidligere regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti efterladt et hul på 3,5 milliarder kroner i kassen til blandt andet politi og inddrivelse af skat. Tidligere finansminister Kristian Jensen (V) har erklæret sig uenig i Wammens kritik.

Partileder for Liberal Alliance Alex Vanopslagh har været ude med et kækt forslag i Jyllands-Posten til, hvordan Wammen kan få lukket hullet i statskassen. Samtidig har Altinget lavet en god oversigt til de mindre økonomikyndige, hvor kasseeftersyn, råderum og andre begreber gennemgås.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere