Forbrugerrådet Tænk’er ikke rigtigt om problemet med kviklån | Liberaletanker.dk

Forbrugerrådet Tænk skriver i deres nyeste medlemsblad, at de gerne ser et loft over ÅOP for kviklån. Her blotter de deres økonomiske ignorance, og jeg bruger et blogindlæg på at eksponere hvad deres ønskede politik vil medføre. 


For det første ved vi af almindelig erfaring med livet, at symptombehandling altid skaber ravage, det fører til bivirkninger og i visse tilfælde situationer, der er værre end uden behandling. For det andet ved vi også, at mennesket har fri vilje, vi besidder evner til at træffe valg, ved at bruge vores egen rationalitet og de værdier som vi vælger at følge. Givet den frie vilje er der altså alternative løsninger til et simpelt forbud.

...

Hvis låneren er i en desperat situation kan det blive ham nødvendigt at optage lånet på det sorte marked. Låneren der tidligere havde mulighed for kviklånet vil nu, takket være den naive politik fremsat af de økonomiske analfabeter i det såkaldte forbrugerråd, søge lånet hos narkobaronerne og rockerne. Hvilken beskyttelse yder forbrugerrådet i denne situation? Ikke megen beskyttelse.

...

Altså er en af de vigtigste elementer i dine forbrugsmuligheder, at du har en rimelig indkomst. For at reducere lånelysten kunne man øge indkomsterne. Der er et par ændringer i lovgivningen, der kunne hjælpe i denne retning.


God fornøjelse

Læs artikel

4 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere