Hvad koster en kontanthjælpsmodtager

Dette er ikke en politisk rød eller blå artikel.

Det er et forsøg på at finde prisen på en modtager af overførselsesindkomst betalt af det omgivende samfund, i dette tilfælde det Danske.

Som udgangspunkt betaler staten en enlig ikke-forsørger, over 30 år, 11.282  kroner om måneden (før skat), og så er det op til modtageren at anvende  det resterende beløb bedst muligt.

Efter skat (anslået 30%.. skats beregner er ubrugelig til dette formål) vil beløbet være cirka 70%, dvs. knapt 7900 udbetalt.

Dette beløb skal fordeles på husleje og fødevarer og andet.

Huslejen er skummel, da der er forskellige afgifter, alt efter om man bor "private" eller "alment".

Det er meget få danskere der kan leve som polakker, dvs. 8 mand i en lejet skurvogn, så jeg antager at der skal betales husleje, og selv en et-værelses i Skjern koster mindst 2000 om måneden, og et værelse (privat) får man  nok ikke for under 3000 per måned.

Disse 2000-3000 skal der betales skat og afgift af, men hvor meget staten får retur ved jeg ikke.

Og så ryger el- og varme oveni, typisk et samlet beløb på mindst 1000 kr. per husstand for enlige.

Her er afgifterne enorme, og udbyttet for udbydere minimalt, men hvis jeg antager at udbyderene får 20% er det vist ikke helt forkert (vi taler om billige lejeboliger).

På fødevarer er der 25% moms, så hvis min hypotetiske kontanthjælpsmodtager bruger 2000 kroner per måned på mad, så sender han/hun de 500 kroner retur til staten per automatik, derudover betaler sælgeren selskabsskat af virksomhedens overskud samt beskattes som alle andre af personlig indkomst, altså, penge retur til staten.

Andet kan stor set være hvad som helst, f. eks. Internet, telefon, vask osv...

Som jeg ser det får staten stort set alle pengene retur bortset fra de midler der går til mennesker bag lokale virksomheder (pizzariaer o.l. som også skal betale skat) eller regionale virksomheder som kæde forretninger eller internationale som internet/tele udbydere (som også skal betale skat/afgifter).

Alle modtagere af de penge som kontanthjælpsmodtageren modtager skal betale skatter og afgifter, på alle niveauer.

Så mit spørgsmål er: Hvad koster en kontanthjælpsmodtager.. altså i virkeligheden?

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere