Pensionsselskaber investerer i ældreboliger

Pensionsselskaberne bygger ældreboliger til aktive pensionister.
”Disse "unge gamle" vil blive en voksende købedygtig magtfaktor i takt med, at antallet af ældre med pensionsopsparing stiger kraftigt.”
Sådan læser jeg i en artikel på finans.dk.

Men er det ikke det samme som at malke den samme ko to gange..?

Som pensionsopsparer er jeg investor i et byggeri, og denne investering skulle gerne medføre et stabilt afkast via lejeindtægt. Men i det øjeblik jeg bliver pensioneret og får mulighed for at leje mig ind i en af disse boliger, vil jeg udover at være investor, også blive en del af grundlaget for at det bliver en god investering.

Med andre ord: Først betaler jeg for at få bygget en bolig. Når jeg så flytter ind i den, modtager jeg hver måned et beløb fra pensionskassen så jeg kan betale huslejen. Men derudover må jeg selv bidrage med et beløb, så min egen investering kan give afkast.

Det er vigtigt at pensionsselskabernes investeringer giver et godt afkast. Der skal være noget til at dække omkostningerne, samt til at overbevise kunderne om at deres opsparing er i gode hænder. Men for mig tager det stadig mere form af bondefangeri som før eller senere bliver afsløret.

Er det så ikke bedst at stoppe galskaben før hele korthuset vælter af sig selv?

5 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere