Regeringen vil uddele flere penge til ”fattige” familier

”I sidste uge var regeringen i panik over, at der manglede 3,5 mia. kr. i statskassen. I denne uge har de fundet en kvart milliard til højere kontanthjælp”. Sådan skrev partileder for Liberal Alliance Alex Vanopslagh sent tirsdag aften på Facebook som reaktion på, at regeringen nu vil give et ekstra tilskud til børnefamilier, der er påvirket af kontanthjælpsloftet eller er på integrationsydelse. Forslaget har mødt bred kritik fra borgerlige skikkelser, herunder Vanopslagh.

Mere konkret består tilskuddet af et skattefrit beløb på mellem 550 og 700 kroner pr. barn. Dertil får enlige forsørgere et yderligere tilskud på 650 om måneden. Med det nye tilskud vil en enlig kontanthjælpsmodtager få 20.150 kroner om måneden efter skat mod de 18.300 kroner, der er tilfældet i dag.

Ifølge regeringen forventes det, at det nye tilskud vil blive uddelt til 14.300 børnefamilier og 27.900 børn. Den samlede udgift vil blive 300 millioner om året.

”Vi både tror og håber, at det her vil være en hjælp til de familier, der har lidt under meget lave ydelser og fattigdomsproblemer”, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Danmarks Radio. Tilbage står spørgsmålet: er man virkelig ramt af fattigdomsproblemer, hvis man i forvejen får 18.300 kroner efter skat om måneden?

Foto: Kevin Delvecchio

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere