Siden 2004 har Danmark givet 1 milliard kroner, til at fremme et mere stabilt, sikkert og demokratisk Afrika

Danmark har i år iværksat en ny fase af Afrikaprogrammet for Fred. Programmet støtter blandt andet den Afrikanske Union og andre regionale organisationer med 200 millioner til arbejdet med at skabe fred, sikkerhed og god regeringsførelse i Afrika. Aftalen gælder de næste 4 år.

Programmet støtter et øget tværgående fokus i de afrikanske organisationers engagementer på ligestilling, på unge og på partnerskaber med andre institutioner, så som FN.

Det støtter også til et årligt dialogforum, hvor danske og afrikanske interessenter kan mødes og diskutere fred, sikkerhed og god regeringsførelse på det afrikanske kontinent.

Afrikas fremtid afhænger af kontinentets store unge generation. Derfor er midler til unge og ligestilling afgørende for, at et land kan udvikle sig og tilbyde alle sine borgere gode fremtidsudsigter i deres hjemlande.

Det skal ifølge Ulla Tørnes give bedre muligheder i hjemlandene, som er essentielt for at bremse de irregulære flygtningestrømme fra kontinentet mod Europa og Danmark.

I Afrika bor der 1,216 milliard mennesker, så rækker 200 millioner ikke langt.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere