Ambu skal betale bøde på 3,3 mio dollar i USA

Medicovirksomheden Ambu skal betale en bøde på 3,3 mio. dollar i USA, fordi det danske selskab i strid med reglerne fik fremstillet produkter til det amerikanske forsvarsministerium og Veterans' Affairs i Kina og Malaysia, selv om dette ikke er lovligt, og fordi selskabet samtidig stod inde for, at produkterne var fremstillet efter de amerikanske regler. 


Det er ikke lovligt i USA, i henhold til Trade Agreement Act, at levere produkter til USA's regering, hvis produkterne er fremstillet i lande, som USA ikke har en handelsaftale med. Det har USA ikke med Malaysia, og som bekendt heller ikke endnu med Kina.

Og da Ambu har været vidende om, at de leverede produkter var fremstillet i de to lande, så har selskabet overtrådt den amerikanske False Claim Act, fremgår det.

- Forliget løser beskyldninger om, at Ambu, en leverandør af medicinsk udstyr, mellem december 2011 og marts 2015, indgav falske oplysninger til Defense Logistic Ageny og agenturet for Veterans' Affairs for betalinger relateret til Ambus salg af medicinsk udstyr, hedder det i meddelelsen.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere