Antallet af migranter til Italien falder under populistisk regering i 2018 med 80 procent

Italien har i 2018 været vidne til et bemærkelsesværdigt fald i nye ankomster af migranter med tal for den første halvdel af året 80 procent lavere end over den samme periode sidste år.

Ifølge data frigivet mandag af agenturet for immigration under De Forenede Nationer, FN´s Flygtningehøjkommissariat, ankom samlet 16,919 migranter per den 8 juli i år over havet til Italien, hvor der i den samme periode i 2017 samlet ankom 85,197 migranter.

Ikke overraskende er antallet af dødsfald blandt migranter på den centrale Middel Havet også faldet betydeligt, faldende fra 2,258 til mindre end halvdelen, eller 1,058, i den samme periode på seks måneder. Faldet i dødsfald blandt migranter grundet mere strenge politikker for immigration viser, at strengere regulering af immigration i disse situationer hjælper med at redde liv, i modsætning til det falske argument om det modsatte.

Det samlede antal migranter mistet til havet nåede sit højeste punkt i 2016 med 4,578 migranter erklæret enten døde eller savnet. Dette år markerede det rekord store antal migranter ankommende over Middel Havet til kyster i Italien, samlet 181,436, afslørede FN´s Flygtningehøjkommissariat.

At afskrække migranter fra at forsøge den livsfarlige tur har vist sig at være det mest effektive middel mod det høje antal døde migranter i havet, adresserende bekymringen hos Pave Francis at Middel Havet var begyndt at blive en ”enorm kirkegård” for migranter.

Dette dramatiske fald i ankomster af migranter begyndte med aftaler foretaget sidste sommer mellem Italien og kystvagten i Libyen om at hindre ikke statslige organisationer i at hente migranter ud for kysten af denne nation, og er blevet yderligere næret af den nye hårde linje hos den populistiske regering imod immigration og sin modstand mod den berygtede ”rutefartstjeneste” fra Nord Afrika af ikke statslige organisationer.

Indenrigsminister Matteo Salvini, der ifølge de seneste meningsmålinger er den mest tiltroede politiker i Italien, stillede i marts op på en platform centreret omkring at generhverve national suverænitet og effektivt adressere problemet med masseimmigration til Italien.

Tidligt i juni annoncerede Salvini et reformprogram på tre punkter, der inkluderede forøgelse af antallet af centre til genhusning af immigranter, reducering af antallet af ankomne ved strengere kontrol ved grænsen og strømligning af processen med deportation for dem, der ikke har nogen juridisk ret til at være der.

Sidste år beskrev Salvini krisen med migranter som en ”invasion”, der blev orkestreret af Bruxelles, efter at ikke statslige organisationer støttet af Den Europæiske Union blev anklaget for at samarbejde med menneskesmuglere.

”Man kan ikke længere tale om immigration, men om en invasion organiseret, finansieret og planlagt af Bruxelles med medskyldighed i Rom”, sagde Salvini i maj 2017.

På dette tidspunkt var adskillige ikke statslige organisationer og ikke profiterende organisationer under efterforskning for angiveligt at udnytte migranter og samarbejde med menneskehandlere og mafiaen. Adskillige organisationer blev anklaget for at arrangere møder med migranter i både blot få mil ud for kysten af Afrika for at transportere dem til Italien og for at acceptere bestikkelse fra kriminelle.

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere