Atomkraft i Danmark...?

Nu, hvor jeg læste, at en artikel kan "stemmes ud", hvis mange giver den dumpekarakter, vil jeg teste læsernes bedømmelse! Ifølge det nye regerings...

Holger Skjerning,

11/12/2016

Nu, hvor jeg læste, at en artikel kan "stemmes ud", hvis mange giver den dumpekarakter, vil jeg teste læsernes bedømmelse!

Ifølge det nye regeringsgrundlag, er det nu blevet tilladt at støtte forskning i atomkraft i Danmark. I første omgang forskning i thoriumenergi.

Det er desværre en lang proces at udvikle thorium-reaktorer, så hvis vi hurtigt skal modvirke klimaændringerne, skal vi benytte konventionelle kernekraftværker, f.eks. EPR-reaktorer, som nu er på vej nogle steder i verden.

Men hvorfor kernekraft? - jo, de enste to store, stabile energikilder, der næsten ikke udsender CO2, er vandkraft og kernekraft.

Derfor bør lande uden bjerge og vandkraft erstatte så mange kul-, olie- og gaskraftværker som muligt med kernekraftværker.

Det er desværre især en række østlande, der især bygger kk-værker, flest i Kina.

Om Danmark: To mellemstore kk-værker på hver side af Storebælt kunne levere 60-80 % af vores elektricitet og varme. Boligopvarmning i form af varmepumper, der jo kører på el.

fint at supplere med vindkraft så længe de eksisterende møller virker, men de fleste forventes skrottet inden 10-15-20 år, så det passer fint med tiden for beslutning, planlægning og bygning af de nævnte kk-værker.

Hvis vi gør sådan, vil Danmark omtrent være fossilfri (bortset fra transport og fly), og vi behøver ikke hver dag at skændes om klima- og energipolitiken !!

Så ville Danmark igen kunne kalde sig klimavenligt, grønt, bæredygtigt, miljøvenligt, ressourcebevidst, og vi kunne igen være forbillede for lande, der nok stadig er bagud på klimaområdet.

- Se det var et rigtigt eventyr, der nok ikke går i opfyldelse? 

Kilde: