Børsen mener: Ingen saglige argumenter imod højere cigaretpriser

Børsen mener regionernes forslag om højere cigaretpriser er al ære værd, og man kun kan diskutere hvor høj prisen skal være.

Rygning er ekstremt sundhedsskadeligt. Det er påvist utallige gange af videnskaben, og Sundhedsstyrelsens kortlægning af såkaldte "ekstra dødsfald i Danmark relateret til risikofaktorer" viser, at rygning er skyld i langt flere dødsfald end alkohol, stofmisbrug eller overvægt. Rygning er skyld i menneskelige lidelser og har voldsomme omkostninger for samfundet.

Så meget desto mere forstemmende er det at iagttage de store politiske partiers holdning på Christiansborg. Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller og Venstres sundhedsordfører Jane Heitmann nægter simpelthen at fortælle vælgerne, hvad prisen bør være på en pakke cigaretter, mens Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt modstræbende vil gå med til, at priserne "følger løn- og prisfremskrivningen." Det er svært at tage et ellers indlysende ansvar for folkesundheden på sig, når der er få uger til et folketingsvalg. 

Læs artikel