De vise sten i Vollsmose – en løsningsmodel til afhjælpning af ghettoproblemer

Min opmærksomhed er blevet henledt på, at der vistnok er blevet kastet med nogle pinocchio-kugler eller lignende mod politibetjente i den ellers så fredelige Odense-bydel, Vollsmose. For det første vil jeg sige, at de unge mennesker selvfølgelig skal opføre sig ordentligt og lade være med at kaste med pinocchio-kugler, brosten eller hvad det nu var, de forsøgte at ramme politifolkene og deres biler med. Når det er sagt, vil jeg godt slå fast, at politiet altså også skal holde op med at stoppe de unge helt uden grund. Der kan nemlig være mange gode grunde til, at man kører rundt med våben, stoffer, eller måske en person, der har glemt at vende tilbage til fængslet efter endt udgang, i sin bil. Desuden kan jeg godt forstå, hvis man bliver irriteret over, at en politimand f.eks. skuler ondt til én, mens han taler. Sådan noget skyldes nemlig meget ofte racisme, og ingen kan vel forlange, at man bare skal finde sig i racisme uden at gøre noget? I det hele taget kunne politiet godt vise lidt mere hensyn. Hvorfor ringer de f.eks. ikke, inden de kommer? Det er da almindelig høflighed både i Danmark og Mellemøsten. Hvis de gjorde det i fremtiden, tror jeg, de unge ville være langt mere forstående.


Hvad kan man så ellers gøre for at løse problemerne i Vollsmose og andre steder? For det første mener jeg, man skal holde op med at tale om problemer. Politimænd og andre må simpelthen lære at forstå, at tonen er utrolig vigtig, og derfor er de nødt til at tale pænt til- og om de unge. I den forbindelse vil jeg godt slå fast, at dialog også er meget, meget vigtig - specielt, hvis den følges op med flere ressourcer. Manglen på ressourcer er nemlig én af hovedårsagerne til de problemer, undskyld udfordringer, vi oplever engang imellem i Vollsmose og andre steder. Det kan ikke passe, at man for at spare nogle få hundrede mio. kr. stopper med at lave f.eks. byfornyelsesprojekter i ghettoområder. Kan man overhovedet forestille sig, at pengene kunne bruges bedre noget andet sted i samfundet? Jeg kan i hvert fald ikke. Investeringer i et så ressourcestærkt område og i så mange ressourcestærke mennesker er simpelthen den bedst mulige måde at bruge skatteborgernes penge på. Jeg ved også, at de unge er helt vilde med de mange integrationskonsulenter, der færdes i bl.a. Vollsmose. De er rigtig flinke og specielt dem, der er muslimer, er meget populære. De kan nemlig godt forstå, når de unge snakker om, hvordan de hele tiden diskrimineres og udsættes for racisme, men det bedste er, når de kan tage de unge med på ski- eller badeferie. Det lærer de rigtig meget af, og det giver dem nogle vigtige redskaber, de kan bruge, når de senere i livet skal ud på f.eks. arbejdsmarkedet.


Hvis jeg skulle pege på én ting, der virkelig mangler ude i ghettoområderne, er det selvfølgelig nogle stormoskéer. Hvis staten eller kommunen gik ind og betalte for en stormoské i f.eks. Vollsmose, er jeg også overbevist om, at beboerne i området ville se det som en forsoningsgave fra samfundet og som et tegn på, at de endelig er blevet accepterede og anerkendte af danskerne. Hvis man derudover betalte for ansættelsen af en imam på fuld tid, ville det være helt perfekt. Abdul Wahid Pedersen ville f.eks. passe som fod i hose til Vollsmose. Jeg har godt nok hørt, at han taler med århusiansk accent, men mere vigtigt er det, at han taler et rigtig godt arabisk, og under alle omstændigheder er islams sprog jo globalt. Man skal heller ikke glemme, at en mand som Abdul kan spare det danske samfund for mange penge, hvis politi og myndigheder trådte lidt i baggrunden og lod ham stå for lov og orden i området. Faktisk er jeg helt sikker på, at han lynhurtigt ville sørge for at nedbringe antallet af bl.a. volds-, kriminalitets- og utroskabssager i området drastisk, selvom det selvfølgelig - som det altid er tilfældet med nye initiativer - ville kræve, at beboerne lagde ryg- og gav en hånd til at føre dem ud i livet.

16 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere