Den største arv fra Kvindernes Internationale Kampdag er Kommunisme

Denne kollektivistiske mærkedag har sine rødder i en protest, der endte med at starte Den Bolsjevikiske Revolution i Rusland.

I dag fejrer nyhedsmedier, forretninger, myndigheder i regeringen og skoler på tværs af Amerika en kommunistisk mærkedag. Kvindernes Internationale Kampdag kan synes uskyldig nok, og nogle bruger denne dag til at fremhæve de meget reelle forbrydelser mod rettigheder, som kvinder stadig lider under i nogle dele af verden, har denne kollektivistiske festdag sine rødder i en protest, der endte med at starte Den Bolsjevikiske Revolution i Rusland.

Idéen om en Kvindernes Internationale Kampdag blev første gang fostret ved en socialistisk konference for kvinder, der i 1910 blev holdt i sammenhæng med den almindelige Anden Socialistiske Internationale. Over de kommende syv år blev sporadiske protestmarcher ledet af kvindelige grupper af socialister og kommunister – såvel som kvinderettighedsgrupper – over hele Europa.

Per 1917 havde disse sporadiske protester fra kvinder slået sig fast på en dato, den 8 marts, og kvindelige tekstilarbejdere i Petrograd begyndte på denne dag en demonstration, som mange anerkender som begyndelsen på Den Russiske Revolution.

Leon Trotsky skrev efter dette:

”Vi troede ikke, at denne ”Kvindernes Internationale Kampdag” ville indlede revolutionen. Revolutionære handlinger var forudsete, men uden dato, men her til morgen, til trods for ordre om det modsatte, forlod tekstilarbejdere i adskillige fabrikker deres arbejde, og sendte delegerede for at bede om støtte til strejken … der føret til en storstrejke … al gik ud i gaderne”.

Denne revolution, der forårsagede at Rusland gik ud af Første Verdenskrig, og bragte Lenin til magten, startede kæden af begivenheder, der i sidste instans førte under banneret Kommunisme til nedslagtningen af så mange som 100 millioner mennesker.

Det er selvfølgelig fåtallet af folk, der i 2018 fejrer Kvindernes Internationale Kampdag, der har til hensigt at glorificere den mørke historie af Kommunisme, men dagen bevarer stadig essensen af sine marxistiske rødder ved at tilskynde kvinder til at opfatte dem selv som en homogen klasse med skønsomme fælles interesser i opposition til mænds interesser.

Der findes næsten 3.8 milliarder kvinder på denne planet, og ikke alene møder de enormt forskellige udfordringer; de har forskellige politiske synspunkter, håb om forskellige løsninger, og drømmer forskellige drømme. Kvinder er med andre ord folk. Feministerne bruger dette faktum som et slogan, men ignorerer den dybere betydning af dette: Mænd og kvinder er ikke to ensartede interessegrupper, låst fast i den slags marxistisk kamp, ”har” i modsætning til ”ikke har”, som kommunister ønskede at anerkende med deres fejring af Kvindernes Internationale Kampdag. I stedet for at hylde en mærkedag der har til hensigt at tilskynde identitetsgrupper til beklagelse, burde alle, kvinder og mænd, sikre, og holde de naturlige rettigheder der udgår fra regeringerne. Vor evne til at udøve disse rettigheder – og forfølge lykke – er afhængige af hinanden.

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere