Er dine børn mellem 7 og 17 år i 2025? Disse velfærdsløfter står til at fratage dem milliarder - her er forklaringen

Tal fra finansministeriet viser der skal bruges DKK 14m ekstra på børn og ældre hvis budgettet skal følge det demografiske træk.

"Vores bedste bud er en lov, sådan at en regering efter valget er tvunget til eksempelvis at ansætte flere medarbejdere, når der kommer flere ældre," sagde Mette Frederiksen på et pressemøde mandag.

Ifølge Finansministeriet er der brug for 20,5 mia. kr. mere i offentligt forbrug i 2025, hvis der skal være råd til samme velfærd som i dag, når man tager højde for, at der i 2025 vil være 165.000 flere danskere, herunder mange flere ældre og små børn.

Af de 20,5 mia. kr. skal hele 14 mia. kr. gå til ældre danskere over 80 år, viser en beregning fra Finansministeriet, der er oversendt til Folketinget 29. april - altså en uge inden valget blev udskrevet.

Beregningen viser også, at der skal bruges 6 mia. kr. mere på gruppen af 0- til 6-årige, hvis de skal have samme antal kr. pr. barn som i dag.

Til gengæld skal sparekniven svinges over de 7- til 17-årige. Her skal der ifølge Finansministeriet spares 4 mia. kr. i 2025, hvis man vil have samme beløb pr. ung som i dag, fordi gruppen af unge skrumper markant i de kommende år.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere