FedFront nægter at debattere med borgerlige

Den antikapitalistiske forholdsvist nyoprettede organisation FedFront med komikeren Sofie Hagen i spidsen, der kæmper for at sætte fatshaming på dagsordenen i den danske politiske debat og få fordomme om tykke mennesker afviklet i den danske befolkning, har nu ved flere tilfælde vist, at de nægter at debattere med liberale/borgerlige mennesker. 

Først kunne formanden for Liberal Alliances Ungdom i København, Benjamin Møller, berette om, at FedFront havde afvist at holde oplæg hos dem med argumentet om, at deres arbejde er henvendt til folk "der har forstået, hvad strukturel magt har med social ulighed at gøre", hvorefter de i parentes skriver, at det har man ikke, hvis man er medlem af LAU. Læs opslaget her

Den historie fik næstformanden i Venstres Ungdom i Århus, Marie Christensen, til at dele sine oplevelser med FedFront, som til forveksling ligner dem fra LAU København. Hun får at vide, at FedFront ikke ønsker at besøge VU Århus, da det er en neoliberal organisation, og man skal kunne forstå koncepter som "social konstruktion, strukturel undertrykkelse og stigma". Og det tror de ikke på, at man kan, hvis man er medlem af VU. VU Århus' oplevelser findes i opslaget her

Søren K. Villemoes har bl.a. delt opslaget, og han skriver: "Der er noget virkeligt fascinerende ved FedFronts tribalisme."

Endelig har magasinet VICE taget sagen op, hvor bl.a. den borgerlige debattør Nicolai Svejgaard har udtalt sig om sit syn på sagen. Men som svar til Svejgaard udtaler Sofie Hagen på vegne af FedFront: "Jeg kan umuligt tage noget som helst seriøst, som kommer fra den borgerlige fløjs politikere.

Læs mere om den episode her

FedFront har tydeligvis valgt en klar strategi for, hvordan de vil engagere sig i den offentlige debat. Og det indebærer ikke at debattere med borgerligt liberale repræsentanter. 

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere