Først købte regeringen cirkuselefanter for 11 millioner – nu bliver de foræret til Knuthenborg Safaripark

Tilbage i august kunne regeringen med fødevareminister Mogens Jensen i spidsen stolt fortælle i en pressemeddelelse, at man havde købt fire cirkuselefanter for den nette sum af 11 millioner kroner. De fire elefanter blev købt af Cirkus Arena og Cirkuz Trapez. Nu har regeringen fundet en god aftager til de fire cirkuselefanter, og de bliver altså foræret gratis væk til Knuthenborg Safaripark.

Årsagen til den socialdemokratiske regerings noget aparte indkøb var, at den tidligere VLAK-regering sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet for halvandet år siden indgik en aftale om at forbyde eksotiske dyr i cirkus. Cirkus Arena og Cirkus Trapez kunne dog ikke på egen hånd komme af med de fire cirkuselefanter, og efter kritik og advarsler fra elefanternes dyrelæge valgte Fødevareministeriet altså at træde til og købe elefanterne fri.

Nu skal elefanterne altså sendes på pension i Knuthenborg Safaripark, hvor man til formålet har indrettet et område på 150.000 kvadratmeter, som elefanterne kan bevæge sig rundt i.

”De har skabt nogle rigtige gode vilkår for de fire elefanter, der nu skal på pension”, siger fødevareminister Mogens Jensen om overdragelsen til Knuthenborg Safaripark.

Fødevareministeren har erklæret, at han efter Folketingets åbning vil fremsætte et forslag om forbud mod vilde dyr i cirkus.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere