General i Iran bebrejder Israel for at have ”stjålet skyerne”

En general i Iran har anklaget Israel for at manipulere vejret over den islamiske republik, mandag hævdende at den jødiske stat stjal skyer og sne, og bidrog til klimaforandringer.

Brigadegeneral Gholam Reza Jalali kom med bemærkningerne, men hans talte ved en konference om landbrug i Tehran, hvor han hævdede, at videnskabelige centre i Iran har bekræftet en fremmeds rolle i tørkens omstændigheder på tværs af landet.

”Fremmed indblanding mistænkes for at have spillet en rolle i klimaforandring”, sagde Jalali ifølge det halvofficielle nyhedsagentur ISNA. ”Sammensluttede hold fra Israel, og et fra nabolandene, gør skyerne bevægende sig ind i Iran vandløse. Derudover står vi over for sager med tyveri af skyer og tyveri af sne”.

Det halvofficielle nyhedsagentur Tasnim rapporterede, at Jalali pralede over, at en undersøgelse gennemført over de seneste fire år analyserende klimaet i høje højder fra Afghanistan til Middelhavet har vist, at alle højder over 7,200 fod har sne – bortset fra i Iran.

Mens generalen var hurtig til at pege en finger direkte på Israel, underspillede landets egen meteorologiske tjeneste hans påstande.

Leder af den meteorologiske tjeneste i Iran, Ahad Vazife, blev citeret af ISNA for at sige, at Iran har lidt under ”lang tids tørke”, der er del af en ”global tendens”.

Ahad Vazife sagde, at Jalali ”sandsynligvis er i besiddelse af dokumenter, jeg ikke er bevidste om, men på grundlag af meteorologisk viden, er det ikke muligt for et land at stjæle sne eller skyer”.

”At rejse sådanne spørgsmål løser ikke alene ingen af vore problemer, men vil hindre os i at finde de rigtige løsninger”, tilføjede han.

Præmiereminister i Israel, Benjamin Netanyahu fortalte iranerne, at Israel havde lignende problemer med vand, og fandt måder at klare problemerne på, tilføjende at israelsk teknologi han hjælpe iranerne.

Netanyahu tilbød at dele ekspertisen om vand med Iran, sigende at ”folket i Iran er” ifølge Times of Israel ”ofre for et grusomt og tyrannisk regime, der nægter dem afgørende vand”.

Læs artikel

6 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere