Global bekymring: Medicinsk cannabis er alt for risikabelt.

    I Danmark kan nogle patienter om kort tid få medicinsk cannabis på recept. Men de læger der skal udskrive det, er ekstremt bekymrede.

   "Vi aner jo ikke, hvordan medicinsk cannabis virker. Vi ved for eksempel ikke nok om, hvorvidt patienterne bliver afhængige af stoffet, og hvilke øvrige bivirkninger det kan have på lang sigt".

   Det giver mindelser om dengang Restenil kom på markedet. "Hvis du rester så tag en Restenil".

   Restenil blev markedsført i 1956 som fuldstændig problemfrit. Men hurtigt fandt man ud af at der var stor ubehag ved pludseligt ophør. Det viste sig i de følgende år, at selv om Restenil umiddelbart gav brugeren et ”dajlig hvil”, som der stod i reklamen, så skabte præparatet også afhængighed og nye problemer for brugerne. I pressen begyndte advarslerne mod Restenil at tage til, og man så eksempler på, at patienter flakkede fra læge til læge for at skaffe sig det eftertragtede stof, hvis deres egen læge sagde nej til nye recepter. Det kom også frem at den populære tablet skabte selvmord og narkomani. Først i 1991 blev præparatet taget af markedet.

    Politikere har altså ikke lært noget. Nu kan man igen få et stof, som ikke er testet i kliniske forsøg, men alene fordi det er populært.

Læs artikel

23 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere