Hårde hug til argentiske aktier, obligationer og pesoen

Jorden skrider under tilliden til Argentinas økonomi efter et overraskende resultat ved weekendens primærvalg, hvor den siddende præsident led et uventet nederlag.


Landets valuta, pesoen, falder mandag med 14,6 pct. over for dollaren og koster nu 53,0750 peso for en dollar mod 45,3134 fredag aften. Samtidig dratter aktiemarkedet med mere end en tredjedel, helt præcist 33,9 pct., målt på det toneangivende Merval-indeks. Statsobligationerne får desuden hug. Den toårige rente er mandag steget med 19,81 pct.point til 34,913 pct., mens kursen er faldet med 24,8 pct. til 66,263.

Argentinas nuværende og markedsvenlige præsident, Mauricio Macri, der har tøjlet markedernes frygt og landet flere aftaler med Den Internationale Valutafond (IMF) for at dæmme op mod sidste års valutaudsalg, led et overraskende stort nederlag i weekendens primærvalg, og det stiller spørgsmålstegn ved landets fremtidige kurs, og har udløst et udsalg af argentinske aktiver.

Bedst ud af primærvalget kom rivalen Alberto Fernández fra venstrefløjen, som trumfede Macri med godt 15 pct.point mod en ventet langt mindre margin, ifølge meningsmålingerne.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere