Kampen om den lille kage

Liberal Alliance har forladt finanslovsforhandlingerne.

Claus Hjort taler om " ultimative krav for 3 milliarder", og Brian Mikkelsen efterlyser " mere ansvarlighed fra Liberal Alliance ".

Men politik er andet og mere end simpel fordeling.

Fremtidsorienterede politikere fokuserer ikke kun på at fordele kagen, men også på at gøre kagen større.

Claus Hjort og Brian Mikkelsen er optagede af, hvordan vi skal fordele en stadigt mindre kage. Liberal Alliance gik til forhandlingerne med et ønske om at gøre kagen større. Et godt eksempel er ønsket om at fjerne multimedieskatten.

En skat der har fået 50.000 danskere til at opgive hjemmearbejdspladsen på få måneder. Fleksible medarbejdere, der ønsker at yde en ekstra indsats hjemmefra, straffes altså af denne skat. Spørgsmålet er derfor ikke, om vi har råd til at fjerne multimedieskatten, men snarere om vi har råd til at beholde den.

Liberal Alliance kan naturligvis ikke lægge mandater til en finanslov, der intet gør for at fremme den vækst, som vi skal leve af i fremtiden. Derfor var beslutningen om at forlade forhandlingerne rigtig og ansvarlig.

Kampen om at fordele den stadigt mindre kage fortsætter, og regningen sendes videre til børneværelset. Men der er et alternativ.

Bragt i Fyens Stiftstidende den. 09.11.2010



 

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere